Colorado myslí na draft, po Jonesovi nepůjde

19. 06. 2013, 12:00 » Spekulace - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Přestože se sezona Coloradu nevydařila, má teď Joe Sakic poměrně příjemné starosti. Avs totiž vlastní první volbu v letošním draftu a buď si budou moci vytáhnout nejtalentovanějšího hráče anebo mohou naslouchat velice dobrým nabídkám za první volbu.

Pravděpodobnější však je, že volba zůstane Coloradu. Skauti vypracovali podrobnou analýzu letošního draftu. Jedničkou se mohl stát obránce Seth Jones, ale pokud si na toto místo dělal zálusk, bude asi zklamaný. Avalanche rovnou potvrdili, že talentovaného obránce nechtějí.

Obrana asi funguje podle jejich představ a tak chtějí sáhnout do útoku. Potencionálně dobrý úlovek nabízí Halifax a Evropa. V Halifaxu v průběhu sezony hráli Nathan MacKinnon a Jonathan Drouin. Ve Finsku by Avs našli Alexandera Barkova.

"Cítíme, že jeden z těchto tří útočníků bude tím pravým," pronesl Sakic. Jonese vedení klubu odmítlo, protože cítí, že v defenzivní činnosti dalšího talentovaného hráče nepotřebuje.

Seth Jones se popere s Nathanem MacKinnonem o jedničku na draftu. MacKinnon nedávno Jonese přeskočil, ale všechno může být ještě jinak. Jones zároveň zůstává nejvýše postaveným hráčem ze severní Ameriky. Draftovat se bude už 30. června, takže týmy ještě pár průzkumů mohou udělat.