Konec spekulacím, Letang prodloužil o osm let

30. 06. 2013, 17:15 » Informace z klubů - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Čím déle nepodepisoval Kris Letang novou smlouvu s Pittsburghem, tím více bylo spekulací ohledně jeho odchodu. Ten se ale konat nebude. Původní představy obou stran se údajně rozcházely v rozmezí jednoho milionu. Nakonec ale došlo k dohodě.

Šestadvacetiletý obránce podepsal osmiletý kontrakt, během kterého si přijde symbolicky na 58 miliónů (58 nosí Letang také na dresu). Veškeré možnosti přestupu do jiných celků rázem padají. Rodák z Montrealu má ve smlouvě mimo jiné také no trade klauzuli s patnácti celky, do kterých nemůže přestoupit proti své vůli.

Pittsburgh se ale dostal do poměrně velkých problémů. Díky podpisu Letanga zbývá týmu do platového stropu přibližně 20 miliónů. Přitom za sumu 44 miliónů má tým podepsáno pouze sedm hráčů. Je více méně jasné, že některé tváře klub budou muset opustit.

Nicméně pro Raye Shera bylo prioritou podepsat Letanga a to se mu nakonec povedlo. Tým se může soustředit na draft, kde ale nevlastní ani jednu volnu v 1. kole. Možná se Penguins budou chtít posunout a pravděpodobně vymění i nějaké zajímavější jméno.