Devils si plácli s Eliášem na tři roky

04. 07. 2013, 20:30 » Informace z klubů - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Patrik Eliáš dosud zasvětil svůj hokejový život jen jednomu týmu. Před 19 lety se upsal Ďáblům. Stačilo propiskou. Dnes s nimi svůj osud prodloužil o další 3 roky. V New Jersey tak bude hrát až do svých 40 let.

Rodák z Třebíče bude mít hodně slušný kontrakt. Za 3 další roky si vydělá 5.5 miliónu ročně, tedy 16.5 miliónu celkem. Za Devils odehrál 1090 zápasů a v příští sezoně načne další stovku. Z New Jersey se mu odcházet nechtělo, vyhrál tu dva Stanley Cupy. Člověk se nemůže divit.

Dohromady nasbíral český útočník 930 bodů a téměř jistě se během následujících let přehoupne přes tisícovku. "Jsem nadšený z podpisu nové smlouvy a těším se na návrat do New Jersey," řekl krátce po podpisu nové smlouvy sám Eliáš.

"Toto byla moje sedmnáctá sezona v Devils a jsem velmi rád, že jsem po celou kariéru mohl být členem jedné organizace. Zažili jsme spolu několik skvělých momentů a těším se na to, až zažijeme další. Do toho Devils!"

New Jersey dále vyjednává o smlouvě s druhým Čechem v týmu, obráncem Markem Židlickým. Naopak tým opustí David Clarkson, jenž byl letos nejlepším střelcem celku.