Souboj nejofenzivnějších týmů současné NHL

13. 12. 2010, 17:20 » Preview - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Detroit přivítá na svém ledě tým z Los Angeles. O tomto utkání jsme se již blíže zmínili v článku o tipování. Ottawa bude hostit na svém ledě Atlantu se skvěle chytajícím Pavelcem. Ostrované z New Yorku zavítají do Nashvillu k Predátorům. Colorado se utká s obhájcem Stanley Cupu, Chicagem Blackhawks. Horké Plameny z Calgary si to o dnešní noci rozdají s Modrokabátníky z Columbusu. Posledním zápasem, na který se můžete těšit, je duel Žraloků s Hvězdami z Dallasu.


DETROIT (19-6-3) - LOS ANGELES (16-10-1)

Podrobné preview tohoto zápasu najdete v článku Tipujte s NHLportal.cz: 13.12.2010.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: viz článek


OTTAWA (13-16-2) - ATLANTA (16-11-3)

Jedná se o druhý vzájemný zápase této sezóny. První duel vyhrála Ottawa 5:2 ve Scotiabank Place. Hlavní hvězdou byl Jason Spezza, který si připsal dva góly a jednu asistenci. Zatímco Ottawa se trápí a není to tak dávno, co jsme vám poskytli článek o přeřazení Kovaleva do čtvrté lajny, Atlanta je na vítězné vlně v posledních 10 zápasů (8-2-0) a hlavním strůjcem úspěchu je český brankář Ondřej Pavelec.

Ve formě: Obránce Thrashers, Johnny Oduya, zaznamenal svoje první dva góly v sezóně o sobotní noci. Za zmínku stojí, že je dal v rozmezí 78 vteřin třetí třetiny.

Zranění: Útočník Atlanty, Fredrik Modin, se vrátil v sobotu do sestavy poté, co zmeška 12 zápasů. Ottawa by měla nastoupit v kompletním složení.

Vyjádření: "Nemám, co bych k tomu řekl. Nejsem to pouze já, kdo hraje špatně. A on se rozhodl vyzdvihnout mě. Během kariéry se to prostě stane a mně se to již stalo a beru to tak," řekl útočník Sens, Alexei Kovalev k rozhodnutí trenéra Cory Cloustona, jež ho přeřadil až do čtvrté řady.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: méně než 5,5 gólu


NASHVILLE (14-8-6) - NY ISLANDERS (5-17-5)

O favoritu tohoto utkání nemůže být pochyb. Ostrované jdou od jedné prohry ke druhé. V posledních 10 zápasech mají statistiku 1-7-2. Navíc tyto týmy se utkání letos pouze jednou a to dnes večer.

Ve formě: Matt Moulson zaznamenal v sobotu večer svůj již 10. gól v sezóně a vede klubové bodování s 16 body. Útočník Predátorů Steve Sullivan si připsal v posledních čtyřech utkáních tři body (2+1).

Zranění: Islanders se budou muset obejít bez Marka Streita (rameno), Kylea Okposoa (rameno), Mikea Mottaua (oko), Milana Jurčiny, Radka Martínka (paže), Douga Weighta (záda) a Trenta Huntera (koleno). Na druhé straně bude hrát Nashville zcela jistě bez Pekka Rinneho (koleno), Davida Legwanda (zranění spodní části těla) a Matthewa Lombardiho (otřes mozku).

Vyjádření: "Je to těžké vysvětlit. Musíme prostě dál bojovat. Nevzdáváme se," řekl k výkonům svého mužstva trenér Jack Capuano.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 1


COLORADO (15-10-4) - CHICAGO (16-12-3)

Chicago jedou do Rocky Mountains. Očekává se bitva se vším všudy. Na jedné straně se Lavinám tolik v posledních zápasech nedaří, na druhé straně mají za sebou šestého hráče v poli, diváky. Proti týmu Milana Hejduka se postaví obhájce Stanley Cupu, Chicago Blackhawks se statistkou 6-3-1 z posledních 10 zápasů. První vzájemný zápas sezóny dopadl lépe pro Avs, jež vyhráli 7. října 4:3 po prodloužení, když vítězný gól vstřelil Paul Stastny. Hrálo se v Pepsi Center.

Ve formě: V posledních třech utkáních Hawks se blýsknul Dave Bolland se čtyřmi body. Proti němu však stojí silný soupeř v podobě Stastného, který si připsal v posledních čtyřech utkáních hned šest bodů a pomáhá tak zcela jasně zlepšovat ofenzivní choutky Colorada.

Zranění: Chicago je stále bez Mariána Hossy (spodní část těla) a Patricka Kanea (levý kotník). Colorado již ztratilo Chrise Stewarta (zlomená levá ruka) minimálně na měsíc. Možná nenastoupí ani český útočník Milan Hejduk (třísla), který chyběl v sobotním utkání proti Washingtonu. Obejít se Avs budou muset i bez Kylea Quinceyho.

Perlička: Setkají se dva ofenzivní týmy. Na Západě nejofenzivnější Colorado (101 vstřelených gólů) a druhý za ním Chicago (96, stejně jako Detroit).

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: více než 5,5 gólů


CALGARY (12-15-3) - COLUMBUS (16-11-1)

Vyrovnaný souboj nám slibuje zápas Calgary vs Columbus. Z posledních 10 zápasů mají týmy téměř identickou bilanci 4-5-1 (Columbus) a 4-4-2 (Calgary). Dnešní zápas bude druhým vzájemným této sezóny. Calgary 22. října přijeli do Nationwide Arena v Columbusu a vyloupili ji poměrem 6:2. Rene Bourque zaznamenal hattrick.

Ve formě: Rick Nash vede Jackets v gólech, bodech a střelách. Ve třech posledních zápasech si připsal šest bodů. Na druhé straně vyniká kapitán Flames, Jarome Iginla, jež drží sedmizápasovou bodovací šňůru, ve které zaznamenal tři góly a šest asistencí. Za zmínku stojí, že v posledních 15 zápasech si připsal 17 bodů.

Zranění: Na neurčito je ze hry útočník Calgary Daymond Langkow. Mimo hru jsou také obránce Steve Staios a útočník Raitis Ivanans. Columbus bude pro změnu postrádat útočníka Kristiana Huseliuse a jeho spoluhráče Jareda Bolla, který vynechal sobotní zápas proti Rangers díky zranění dolní části těla.

Vyjádření: "Naše poslední lajny nepracují tak, jak by měly. Nemůžeme se spokojit s hrou na 65, 70 procent. Kluci musí makat na 100% a to bez výjimky," postěžoval si trenér Brent Sutter.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 1


SAN JOSE (15-10-4) - DALLAS (17-10-2)

Večerní duely nám uzavře souboj mezi Žraloky ze San Jose a Hvězdami z Dallasu. Oba týmy v posledních 10 zápasech hrají obstojně. Lépe je na tom Dallas (7-2-1), zatímco San Jose si drží taktéž kladnou bilanci (6-4-0). Dnes večer se odehraje druhý díl ze šestidílného seriálu letošní sezóny.

Ve formě: James Neal zaznamenal trefy již tři zápasy po sobě a Stars se tak mohou těšit z jeho produktivity. V sedmizápasové bodové šňůře stihl nasbírat pět gólů a čtyři asistence. Za Sharks se v posledních zápasech prosazuje Ryane Clowe, jež drží čtyřzápasovou bodovou šňůru (3+5) a je pouze jeden bod za nejlepším skórujícím hráčem Sharks, Dany Heatleym.

Zranění: Dallas povolali obránce Marka Fistrice z AHL, kde si zlepšoval svoji kondici a mohl by se navrátit do sestavy po zranění třísla. Kari Lehtonen je ve statusu day-to-day, zatímco útočníci Krys Barch a Toby Petersen jsou na listině zraněných. San Jose se musí obejít bez útočníka Devina Setoguchiho a obránce Kenta Huskinse.

Perlička: Richard Bachman si odbyl svoji premiéru v NHL proti Coyotes. Odchytal necelých 10 minut a připsal si čtyři úspěšné zásahy.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 1