Kane a Toews zůstanou v Chicagu napořád, říká Stan Bowman

09. 09. 2013, 08:00 » Informace z klubů - Autor: David Mekleš

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Oba dva patří mezi nejlepší útočníky v NHL a oběma končí jejich kontrakt až po sezóně 2014/15, kdy se mohou stát volnými hráči bez omezení. Řeč není o nikom jiném než o Patricku Kaneovi a Jonathanu Toewsovi, kteří se letos chystají již na sedmou sezónu v dresu Blackhawks. Generální manažer Chicaga, Stan Bowman, již nyní potvrdil, že oba své klíčové útočníky podepíše, ať se stane cokoliv.

"Jonathan Toews a Patrick Kane tady budou napořád," řekl generální manažer Blackhawks. "Nemohu předpovídat jaký bude platový strop v blízké budoucnosti, ale mohu vám říct, že Jonathan a Patrick budou v tomto týmu. Tihle dva hráči vrátili Blackhawks zpátky na výsluní. Názory, že peníze, které jsme teď použili na prodloužení smluv s jinými hráči, nám budou při vyjednávání s Jonathanem a Patrickem chybět, jsou zbytečné. Ať se stane cokoliv, oba tady zůstanou."

Nové smlouvy budou zřejmě podepsány až příští rok v létě a nebo někdy později. Dříve určitě ne, protože ligová pravidla to nedovolují. Blackhawks mohou o kontraktech s Kanem a Toewsem začít vyjednávat až po skončení nadcházející sezóny.

Sluší se dodat, že toto léto Chicago podepsalo dlouhodobé smlouvy s Bryanem Bickellem (čtyři roky, 16 milionů dolarů), Coreym Crawfordem (šest let, 36 milionů dolarů) a Niklasem Hjalmarssonem (pět let, 20,5 milionu dolarů).

"Corey, Niklas, Bryan a pár dalších hráčů na naší soupisce si jinde mohlo vydělat více peněz, ale všichni si uvědomují filozofii, kterou tady vytvořili Rocky Wirtz a John McDonough. Místo o pár dolarů vyššího platu hráči oceňují způsob jakým se tady s nimi jedná, cíle organizace a celkovou zkušenost být členem takové organizace jakou jsou Blackhawks. Naši hráči jsou placeni dobře a spravedlivě a chtějí být součástí něčeho většího, než aby někde dostali pouze nejvyšší možnou mzdu," říká o svých hráčích Stan Bowman.

A moc dobře přitom ví, že příští léto ho čeká náročný úkol, protože musí podepsat "Kanera" a "Captaina Seriouse" a přitom udržet svůj tým konkurenceschopný. Podaří se mu to?