Devils chtějí konečně vyhrát, Ryan hraje poprvé proti Ducks

13. 10. 2013, 17:00 » Preview - Autor: Barbora Valášková

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Čtyři zápasy dnes nabídne severoamerická NHL. Dva z nich v pro fanoušky ve střední Evropě příhodném čase. Zápas mezi Phoenixem Coyotes a Carolinou Hurricanes začíná už v sedm hodin večer našeho času. Oba týmy v sezóně zatím střídají porážky i vítězství. Los Angeles Kings a Florida Panthers hrají od devíti hodin večer našeho času a oba soupeři budou chtít navázat na svá páteční vítězství. New Jersey Devils a Winnipeg Jets momentálně neoslňují svou formou, Jets však na rozdíl od Devils v této sezóně zažili vítězství. Poslední zápas obstará souboj mezi Ottawou Senators a Anaheimem Ducks.

CAR CAROLINA (2-1-2) - PHX PHOENIX (3-2-0)

Phoenix dnes na ledě Caroliny končí svou pětizápasovou cestu po hřištích soupeřů. Z této série má dvě porážky a dvě vítězství a proti Hurricanes by bilanci jistě chtěl převrátit na vítěznou stranu. Carolina zatím střídá porážky a vítězství. Naposledy v pátek podlehla Los Angeles Kings na samostatné nájezdy. Coyotes dnes budou opět spoléhat na Martina Hanzala, který bodoval ve všech třech posledních zápasech a vede tabulku bodování svého týmu. Na druhé straně týmovým statistikám vládne Jeff Skinner, který má z minulých dvou zápasů tři body. Phoenix a Carolina se potkávají po delší době. Poslední zápas spolu tyto dva soupeři odehráli 21. prosince 2011. Zato v letošní sezóně se nepotkávají naposledy. Na jejich další vzájemný zápas se mohou fanoušci těšit 14. prosince.


Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

FLA FLORIDA (2-3-0) - LAK LOS ANGELES (3-2-0)

Oba dva týmy jdou do zápasu podpořeni výhrami v pátečních utkáních. Kings porazili Carolinu v nájezdech. Soupeře přestříleli 37:28 a po většinu zápasu byli lepším týmem. Panthers v pátek zdolali Pittsburgh šesti góly a zastavili třízápasovou sérii porážek. Hvězdou utkání byl Tomáš Fleischmann s gólem a třemi asistencemi. Ten nebude chybět ani v zápase s Los Angeles. Naopak Tim Thomas měl v minulých dnech problémy s tříslem a jeho start v dnešním zápase je velmi nejistý. Kings pravděpodobně nastoupí v plném složení, jejich marodka nehlásí žádné jméno.


Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

WPG WINNIPEG (2-3-0) - NJD NEW JERSEY (0-2-3)

New Jersey si dnes zahrají ve Winnipegu, rodném městě jejich útočníka Travise Zajaca. Devils stále vyhlížejí první vítězství v této sezóně. Nejhorší start od doby, kdy se tým před 31 lety přestěhoval z Colorada, zatím čítá pět proher za sebou. Tím posledním v řadě je zatím páteční porážka 2:3 od Calgary Flames. Jets jsou nyní uprostřed série šesti domácích zápasů. Předchozí tři skončily pro Winnipeg porážkou, druhou půlku této řady by se tým rád navrátil k vítězným pocitům z prvních dvou zápasů sezóny. Do brány by mohl znovu nastoupit Ondrej Pavelec, který byl v minulém zápase i přes porážku 1:4 od Dallasu vyhlášen třetí hvězdou utkání, když svůj tým zachránil od ještě vyšší porážky 27 zákroky z 31 střel.


Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

ANA ANAHEIM (3-1-0) - OTT OTTAWA (1-1-2)

Utkání mezi Senators a Ducks bude speciální především pro Bobbyho Ryana, který se do Anaheimu, svého bývalého působiště, vrací poprvé od letní výměny do Ottawy. Ryan, který byl v roce 2005 draftován hned po Sidneym Crosbym, strávil v kalifornském městě prvních šest sezón své kariéry. Ducks ve čtvrtek jasně přehráli New York Rangers 6:0. Pokud uspějí i v zápase s Ottawou, bude to jejich čtvrté vítězství za sebou. Budou se ale muset obejít bez obránce Sheldona Souraye, kterého zlobí zápěstí. Za Senators pravděpodobně kvůli nespecifikovanému zranění v dolní části těla nenastoupí útočník Dustin Penner. Tým tak zřejmě potáhne především Ryan, vedoucí muž bodování Senators se čtyřmi body (2+2) ve čtyřech zápasech.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.