Gustavsson se vrátil do své nováčkovské formy

15. 10. 2013, 12:00 » Perličky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V noci na dnešek se hrály tři zápasy. Hned ten první, pro Evropana v přijatelný čas, nakolik se jednalo o večerní utkání, obstarali hráči Bostonu a Detroitu. Domácí Medvědi nestačili na dobře hrající Rudá křídla a po boji prohráli v poměru 2:3.

Svůj první start v sezóně si připsal brankář Red Wings, Jonas Gustavsson, který pochytal 28 střel bostonských hráčů a významně tak přispěl k výše zmíněné výhře.

Gustavsson, který nahradil zraněnou jedničku Detroitu Jimmyho Howarda, měl ve svých statistikách proti Bostonu za poslední tři sezóny v šesti zápasech hrozivou bilanci 0-4-0 s průměrem 4,68 obdržené branky na zápas. Přitom ve
Jonas Gustavsson
JONAS GUSTAVSSON DET
Brankář
Základní část 2013/14
Statistiky: 1-0-0
GAA: 2.00 | SV: 93.33%
své nováčkovské sezóně 2009-2010 měl statistiku 2-0-1 a průměrem obdržených branek na zápas 1,60. Všechny Gustavssonovy předchozí zápasy proti Bruins byly za Maple Leafs.

Gustavsson je mladý Švéd, rodák z Danderydu a co asi zajímá české fanoušky nejvíce, současná dvojka Detroitu Red Wings. Tedy brankář, který brání českému strážci svatyně, Petru Mrázkovi, aby v prvním týmu ukázal, co umí. Ano, zatímco Švédovi je 28 let, Mrázek je o sedm let mladší a brankářský život má ještě doslova před sebou, proto se není čemu divit, že vedení týmu chce, aby Mrázek raději chytal na farmě a pravidelně, než posedával na lavičce za Howardem.