Vítězný gól osm desetin před koncem, to se nevídá často

25. 10. 2013, 15:00 » Perličky - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Nestává se často, aby někdo Boston v zápase tak jednoznačně přehrával, jako tomu bylo včera. Ani zápasy ve finále Stanley Cupu nebyly v loňské sezoně tak jednostranné. San Jose ale potvrdilo, že je momentálně asi nejlepším týmem NHL. Jenže i přes převahu utrpělo první porážku v sezoně.

Pouhých osm desetin před koncem třetí třetiny se o to postaral šikovně tečující David Krejčí. Český útočník zůstal před brankou trestuhodně sám a usměrnil nahození obránce McQuaida přesně mezi Niemiho betony.

Vítězná branka v poslední sekundě zápasu, to také není častý jev v NHL. Před Krejčím se to povedlo obránci Drewovi Doughtymu z Los Angeles. To bychom však museli zasahovat do mistrovské sezony Kings, protože Doughty takto rozhodl zápas proti Columbusu, který se konal 1. února 2012. A kdybychom se zaměřili vyloženě na hráče Bruins, museli bychom v čase zpátky o 11 let.

Tehdy se prosadil 14. října 2002 v zápase s Coloradem Sergei Samsonov. Povzbudivý moment prožil také Jarome Iginla. Zkušený útočník se konečně dočkal premiérové trefy v dresu Bostonu, na kterou musel dlouho čekat. Nejednalo se o krásnou trefu, ale o to víc se počítá. Duel byl mimo jiné pikantní také tím, že se proti sobě postavili finští brankáři Tuukka Rask a Antti Niemi, kteří se budou prát spolu s Pekkou Rinnem o pozici jedničky na olympijských hrách.