Bruins znovu nedali Tampě Bay šanci

11. 11. 2013, 22:45 » Review - Autor: Ondřej Pokorný

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Boston v Den válečných veteránů na domácím ledě ukončil čtyřzápasovou neporazitelnost Tampy Bay a zvítězil i ve třetím vzájemném utkání této sezóny. Tým Lightning neutrpěl jen ztrátu bodovou, ale i hráčskou, když ve druhé třetině postupně pro zranění odstoupili Steven Stamkos a Sami Salo. Za Boston skórovali Bergeron, Paille a Iginla.

BOS BOSTON - TBL TAMPA BAY 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Brankáři Tukkovi Raskovi se v této sezóně proti Tampě Bay mimořádně daří. V zápase zlikvidoval 28 střel soupeře a vychytal poosmnácté v kariéře čisté konto. Po bezbrankové první třetině se v té druhé podařilo Bostonu vstřelit dvě branky v rozmezí 20 vteřin a Tampa Bay se z této dvojité rány už nevzpamatovala. Jakoby toho nebylo pro Lightning málo, po nárazu do brankové konstrukce se zranil Steven Stamkos a ze hřiště byl odvezen na nosítkách. Krátce na to utrpěl zranění i obránce Sami Salo. Ani ve třetí třetině se nepodařilo hráčům Tampy Bay skórovat a vítězství Bruins pečetil do prázdné branky Jerome Iginla.

Perličky:
* Tukka Rask čelil ve všech třech zápasech této sezóny proti Lightning dohromady 84 střelám a za svá záda pustil pouze jednu.
* Boston Bruins porazil Tampu Bay Lightning po sedmé v řadě.
* V brance Tampy Bay nastoupil poprvé od 27.10. Anders Lindback.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.