Edmonton zaznamenal skličující klubový rekord

14. 11. 2013, 08:01 » Review - Autor: Ondřej Pokorný

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ve třech nočních zápasech mnoho gólů nepadlo, přesto nebyla o zajímavé okamžiky nouze. Minnesota prodloužila domácí neporazitelnost na čtyři zápasy, když uspěla na nájezdy. Philadelphia porazila svého rivala těsně o jeden gól a poprvé v sezóně vyhrála tři zápasy po sobě. Mizérie Edmontonu nebere konce. Oilers učinili smutný zápis do klubové historie poté, co se jeho hráčům nepodařilo skórovat ani jednou ve třech domácích zápasech v řadě, což se za celou existenci klubu ještě nikdy nestalo.

MIN MINNESOTA - TOR TORONTO 2:1s (0:0, 0:1, 1:0, 1:0)

Toronto vyslalo na branku soupeře o jedenáct střel více než soupeř, přesto se nakonec ze svého čvrtého vítězství v řadě na domácím ledě radovali hráči Wild. Do branky Minnesoty nastoupil uzdravený Nicklas Backstrom, avšak po sedmi minutách hry se znovu zranil po střetu s Nazimem Kadrim. Po bezbrankové první třetině se v té druhé prosadil svým šestým gólem sezóny Mason Raymond. Do konce základní hrací doby chybělo odehrát něco málo přes čtyři minuty, když po chybě Philla Kessela skóroval Zach Parise a vynutil si tak prodloužení. V něm gól nepadl a když v nájezdech uspěli pouze Parise a Pominville, Minnesota slavila vítězství.

Perličky:
* Tým Minnesoty odehrál 500 utkání v hale Xcell Energy Centre.
* Pro Philla Kessela to bylo 300. utkání jeho kariéry v NHL.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


PIT PITTSBURGH - PHI PHILADELPHIA 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Obránce Philadelphie, Brayden Schenn, dvěma góly rozhodl o vítězství Flyers v Pensylvánském derby. Poté, co se Flyers v první třetině ujali vedení, srovnal ve druhém dějství Sidney Crosby, pro kterého to byla první trefa po sedmizápasovém půstu. Krátce nato dopravil puk do branky soupeře Chris Kunitz, ale branka nebyla uznána pro Kunitzovo kopnutí. Po druhé Schennově trefě Penguns přidali na obrátkách, ale přestože přestříleli Flyers 31:21, další gól vstřelit nedokázali a hráči Flyers se mohli radovat ze třetí výhry v řadě.

Perličky:
* Crosbyho gól byl jeho třicátým v kariéře proti Flyers.
* Malkin přihrál na gól v pátém zápase v řadě.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


EDM EDMONTON - DAL DALLAS 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Dallas nemusel předvést nijak vyjímečný výkon, aby Oilers porazil. Hráči Edmontonu se střelecky trápí a ani tentokrát se neujala žádná z 22 střel na branku Kariho Lehtonena. Poslední gól na domácím hřišti vstřelil Edmonton 24. října proti Washingtonu. Dallas se ujal vedení v polovině zápasu po střele Riche Peverleyho. Pak už Dallas kontroloval vývoj zápasu a v závěru poslední třetiny skórovali do prázdné brány Seguin a Roussel, když Edmonton ve snaze vyrovnat odvolal brankáře Dubnyka.

Perličky:
* Shawn Horcoff odehrál svůj první zápas v Edmontonu proti svému bývalému klubu, kde strávil 13 sezón.
* Dallas poprvé v této sezóně nedostal v zápase gól.
* Stars vyhráli v Edmontonu už šestý zápas v řadě.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.