Frolík i Hudler se trefili, divoký zápas zvládlo lépe Calgary

19. 11. 2013, 09:31 » Review - Autor: Barbora Valášková

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V noci z pondělí na úterý nabídla NHL tři zajímavé zápasy. Boston Bruins porazil Carolinu Hurricanes a dostal se tak ve své divizní tabulce na dostřel Tampě Bay. Pittsburgh Penguins si v zápase dvou favoritů soutěže poradil s Anaheimem Ducks a oslavil první gól Briana Gibbsona v NHL. V zápase Winnipegu Jets s Calgary Flames padlo mnoho gólů, nakonec se po samostatných nájezdech radovalo Calgary.

CAR CAROLINA - BOS BOSTON 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Boston Bruins porazil Carolinu Hurricanes 4:1, když hlavním strůjcem úspěchu hostů byl Carl Soderberg, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Nejprve přihrával na první gól utkání Reillymu Smithovi, o několik minut později už se puk dostal do brány z jeho hokejky, když šikovně tečoval střelu Dennise Seidenberga. Ve třetí třetině, do které se nastupovalo za stavu 2:1 pro hosty, zápas definitivně překlopily na stranu Bostonu góly Johnnyho Boychuka a trefa do prázdné branky v podání Milana Lucice.

Perličky:
* Brankář Hurricanes Cam Ward nastoupil proti Bruins poprvé po desetizápasové pauze zaviněné zraněním v dolní části těla. V utkání za svá záda pustil tři z 29 střel.
* Carolina prohrála podruhé v řadě, obejít se musela bez svých dvou předních útočníků Alexandera Semina a Jeffa Skinnera.
* Bruins hrají další zápas už dnes na ledě New Yorku Rangers.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



PIT PITTSBURGH - ANA ANAHEIM 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

Pittsburgh Penguins porazil na domácím hřišti Anaheim Ducks 3:1. Velkou zásluhu na vítězství měl Brian Gibbson, americký útočník, který dal svůj první gól v NHL v životě a ještě přidal asistenci na gól Brandona Suttera. Tučňáci se mohli spolehnout i na svého brankáře. Marc-Andre Fleury pustil jen jednu z 28 střel. Všechny góly zápasu padly ve třetí třetině. Při vedení Pittsburghu 2:0 dal Kačerům naději svou jedenáctou brankou v sezóně Ryan Getzlaf. Ovšem to bylo ze strany Anaheimu vše. Naopak na druhé straně potvrdil vítězství domácích Sidney Crosby.

Perličky:
* Briana Gibbsona povolali Penguins den před zápasem z Wilkes-Barre/Scranton Penguins v AHL.
* Marc-Andre Fleury v této sezóně odchytal 18 zápasů, ve třinácti z nich nedovolil soupeři více než dva góly.
* Evgeni Malkin za posledních osm zápasů desetkrát přihrával na gól.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



WPG WINNIPEG - CGY CALGARY 4:5s (0:0, 1:2, 3:2, 0:1)

V zápase, ve kterém odpočíval český brankář Ondrej Pavelec, zatímco jeho dva krajané, Michael Frolik a Jiri Hudler vstřelili každý po jedné brance, zvítězilo Calgary Flames nad Winnipegem Jets 5:4 po samostatných nájezdech. Jednou z hlavních hvězd zápasu byl brankář Calgary Reto Berra, který čelil 47 střelám soupeře. Čtyři z nich Jets proměnili v gól, Berrova úspěšnost se ale dostala na 91,5%. Definitivní rozuzlení utkání přišlo až v osmé sérii nájezdů. Výhru Flames vystřelil Sean Monahan.

Perličky:
* V prvních dvou třetinách přestřílel Winnipeg Calgary 34:15.
* Al Montoya nastoupil místo odpočívajícího Pavelce poprvé od 6. listopadu. Flames na něj za celý zápas vyslali 33 střel.
* Winnipeg nyní čekají ještě dva domácí zápasy, než se vydá na šestizápasovou cestu.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.