Projekt HBO 24/7 se po roční pauze vrací zpět

24. 11. 2013, 10:00 » Perličky - Autor: Barbora Valášková

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Fanoušci, kterým se zalíbila čtyřdílná série televizní stanice HBO „24/7 Road to the NHL Winter Classic“ mohou být spokojeni. Populární dokument zachycující zákulisí vybraných klubů NHL je v této sezóně zpět. Tentokrát se podíváme na přípravy dvou celků tradiční „Original Six“, Detroitu Red Wings a Toronta Maple Leafs. Oba týmy se spolu utkají 1. ledna 2014 v zápase Winter Classic pod otevřeným nebem.

„24/7“ letos naváže na dvě předešlé úspěšné série. Premiérově se toto dílo vysílalo v roce 2010, kdy se k Winter Classicu chystaly Pittsburgh Penguins a Washington Capitals. V roce 2011 se pokračovalo s týmy New Yorku Rangers a Philadelphie Flyers.

Seriál dokumentuje dění na ledě i v zákulisí týmů při trénincích a během zápasů. Nahlíží i do soukromí hráčů či trenérů. Tak jsme se v minulých ročnících mohli dozvědět například o svérázném slovníku tehdejšího trenéra Washingtonu Capitals Bruce Boudreaua nebo o lásce k vesmíru Ilyi Bryzgalova.

Přístup k týmu a jeho hráčům je velmi blízký. Po zápasech mají přístup do kabin týmů NHL zástupci většiny médií. Je zde ovšem časový úsek několika minut, než týmy otevřou své dveře. V těchto chvílích mají trenéři své hráče pro sebe bez dohledu kohokoliv z venku. A právě zde vznikají jedny z nejzajímavějších záběrů sérií „24/7“. Štáb HBO totiž má při tvorbě tohoto projektu vstup povolen i v těchto jinak zcela nedostupných chvílích.

Letošní řada začne v půlce prosince a bude mít opět čtyři díly. Show vyvolává různé emoce. Absolutní většina z nich jsou pozitivní ohlasy, natěšení fanoušků i pochvaly z řad hráčů, zástupců ligy a lidí pohybujících se kolem hokeje. V souvislosti s letošním účastníkem Maple Leafs se však objevila i obava, zda týmu, který je už tak podrobně sledován, čemuž se v tradiční hokejové baště, jakou je Toronto, nelze vyhnout, nemůže další extra várka pozornosti ublížit.

Týmy Detroitu a Toronta se ve vzájemném zápase setkaly poprvé 4. ledna 1927. Ve finále play off se celkově utkaly sedmkrát. Díky změnám před touto sezónou se oba celky dostaly do jedné divize. Naposledy tomu tak bylo v sezóně 1997/1998.