Pavelec vychytal Devils, Pittsburgh podlehl Bostonu v prodloužení

26. 11. 2013, 08:00 » Review - Autor: Barbora Valášková

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Devět zápasů základní části měla na pondělním programu NHL. Souboj dvou do té doby nejlepších celků Východní konference měl dramatický závěr. Radost nakonec přinesl Bostonu. Jednoznačné výsledky přinesly zápasy Toronta s Columbusem a Tampy Bay s Rangers. Ondřej Pavelec v dresu Winnipegu si vyšlápl na českou partu v New Jersey Devils. Marek Mazanec pomohl k vítězství Nashvillu nad Phoenixem a Chicago si poradilo s Edmontonem.

BOS BOSTON - PIT PITTSBURGH 4:3p (2:0, 0:1, 1:2, 1:0)

Atraktivní zápas dvou nejúspěšnějších celků Východní konference mezi Bostonem Bruins a Pittsburghem Penguins se rozhodl během několika vteřin přelomu třetí třetiny a prodloužení. Ještě vteřinu před koncem třetí dvacetiminutovky se zdálo, že Pittsburgh z bostonského ledu nepřiveze ani bod. Poté ale 0,3 sekund do konce tečoval Sidney Crosby střelu Chrise Kunitze a ta zaplula do branky Tuukky Raska. Bostonští Medvědi se ale dokázali velmi rychle vzpamatovat, protože v prodloužení rozhodl už v čase 0:34 o jejich vítězství Torey Krug.

Perličky:
* Posledních devět zápasů mají Bruins doma dobrou bilanci 7-0-2.
* David Krejčí s Milanem Lucicem přihrávali ve třetí třetině na gól Zdena Cháry a oba se v čele tabulky bodování týmu posunuli na 18 bodů.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


TOR TORONTO - CBJ COLUMBUS 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)

Debakl 6:0 muselo před svými fanoušky skousnout Toronto Maple Leafs, které podlehlo Columbusu Blue Jackets. Pokud by se ve výborně šlapajícímu týmu Columbusu z tohoto zápasu dali vyzdvihnout jednotlivci, byli by to zejména Ryan Johansen s dvěma góly a jednou asistencí, Ryan Murray s bilancí 1+1 a brankář Sergei Bobrovsky který zastavil všech 18 střel soupeře. V bráně Toronta se po pátém inkasovaném gólu sbalil James Reimer, který na závěr zápasu přepustil své místo Jonathanu Bernierovi.

Perličky:
* Blue Jackets zápasem s Maple Leafs ukončili svou cestu po hřištích soupeře a vrací se domů, kde se ve středu utkají s Nashvillem.
* Columbus využil dvě ze čtyř přesilových her. Toronto hrálo jednou a gól v ní nedalo.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


NJD NEW JERSEY - WPG WINNIPEG 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Winnipeg Jets vyhrál nad New Jersey Devils 3:1. Dvě ze tří hvězd zápasu pochází z České republiky. Ondrej Pavelec vychytal zápas s úspěšností zákroků 96,2%. Patrik Eliáš byl jediným přesným střelcem Devils, když ve třetí třetině snižoval na 1:2. Z Čechů se prosadil ještě Michael Frolik. Ten asistoval u prvního gólu Jets, který vstřelil Mark Scheifele.

Perličky:
* Zápasem s New Jersey začala Winnipegu šestizápasová série zápasů na hřištích soupeře.
* Za poslední tři zápasy se hráčům Devils střelecky nedaří podle jejich představ. Vstřelili v nich pouze čtyři góly.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


TBL TAMPA BAY - NYR NY RANGERS 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Další jasný výsledek se zrodil na ledě Tampy Bay. Lightning porazili New York Rangers 5:0. Před zápasem se odehrála slavnostní ceremonie u příležitosti 1000. zápasu Martina St.Louise v NHL. Kanadský útočník toto jubileum oslavil, jak nejlépe mohl. Dva góly vstřelil a na třetí přihrál. Mimo něj byl dalším klíčovým mužem v dresu Tampy Bay brankář Ben Bishop, který zastavil všech 37 střeleckých pokusů soupeře.

Perličky:
* Ben Bishop vychytal svou pátou nulu v kariéře v NHL.
* Švédský brankář Rangers Henrik Lundqvist odchytal jen dvě třetiny. Poté ho v brance nahradil Cam Talbot.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


FLA FLORIDA - PHI PHILADELPHIA 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Florida Panthers porazila Philadelphii Flyers 3:1 a děkovat může zejména svému brankáři Timu Thomasovi. Z 39 střeleckých pokusů Flyers za svá záda pustil jen jediný. Další, kdo výrazně pomohl, byl probuzený střelec Sean Bergenheim. A že to byl vskutku dlouhý spánek. Finské levé křídlo dalo své první dva góly po více než dvaceti měsících. Nastoupil ovšem v teprve desátém zápase od play off 2012, ve kterém se zranil.

Perličky:
* Bergenheim zažil třetí dvougólový večer v kariéře v NHL.
* Florida má nejhorší procentuální využití přesilových her v celé lize.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


STL ST LOUIS - MIN MINNESOTA 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Vladimir Sobotka dával první gól zápasu, Jaroslav Halak vychytal čisté konto a St. Louis Blues porazilo Minnesotu Wild 3:0. Druhý a třetí gól Blues dal jeden hráč, Alexandr Steen, který se tak dostal na druhé místo bodování NHL za Sidneyho Crosbyho. Druhá příčka mu nyní patří i v tabulce střelců, před ním je jen Alex Ovechkin. Minnesotě se v zápase zranil Zach Parise při blokování Steenovi střely. Jak dlouhou bude svému týmu chybět, se zatím neví.

Perličky:
* Halák si připsal 28. nulu v kariéře v NHL, 18. jako člen St. Louis Blues a druhou v této sezóně.
* Sobotka dal druhý gól ve dvou zápasech za sebou.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


NSH NASHVILLE - PHX PHOENIX 4:2 (3:0, 0:2, 1:0)

Nashville Predators porazil Phoenix Coyotes 4:2. V brance Predátorů stál znovu Marek Mazanec. Chytil 29 z 31 střel. Na jeden gól nahrávali Martin Hanzal a Radim Vrbata. Nashville si vypracoval náskok už v první třetině, kterou vyhrál 3:0. Góly v úvodní dvacetiminutovce obstarali Nick Spaling, Mike Fisher a Gabriel Bourque. Vítězství pečetil na konci zápasu Shea Weber do prázdné brány.

Perličky:
* Phoenix prohrál třetí zápas v řadě, což je jeho letošní nejdelší série bez výhry.
* Predators nyní čeká středeční zápas v Columbusu.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


EDM EDMONTON - CHI CHICAGO 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)

Chicago Blackhawks porazilo Edmonton Oilers 5:1 a ukončilo tak jeho sérii tří výher v řadě. Výbornou formu potvrdil Patrick Kane, vedoucí muž bodování Chicaga. Vstřelil druhý gól svého týmu a bodoval už v jedenáctém zápase za sebou. Během této série dokázal dát šest gólů a přidal devět asistencí. Další branky vítězného týmu vstřelili Jonathan Toews, Johnny Oduya a Andrew Shaw, posledně jmenovaný se trefil dvakrát.

Perličky:
* Premiéru v dresu Oilers si odbyl Ilya Bryzgalov. V bráně Edmontonu nahradil Devana Dubnyka, který střídal po čtvrtém obdrženém gólu.
* Blackhawks vyhráli tři ze čtyř úvodních zápasů dlouhé série duelů na cizím ledě.


Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.


VAN VANCOUVER - LAK LOS ANGELES 2:3p (0:1, 1:0, 1:1, 0:1)

Zápas mezi Vancouverem Canucks a Los Angeles Kings se rozhodoval až v prodloužení. To lépe zvládli hráči Los Angeles, kteří si tak z Vancouveru odvážejí dva body za výhru 3:2. Branku v prodloužení vstřelil Anze Kopitar. Ještě tři minuty před koncem třetí třetiny měli blíže k vítězství hráči Vancouveru. Vyrovnání zařídil gólem 2:54 minuty do konce Mike Richards.

Perličky:
* Canucks se poslední dobou vůbec nedaří. Sedm z posledních osmi zápasů odjížděli z ledu jako poražení. Navíc v těchto prohraných utkáních dokázali dát jen devět gólů.
* Střelec prvního gólu Vancouveru, obránce Christopher Tanev, dal svou první branku v této sezóně.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.