OH 2014: Nominace Slovenska

07. 01. 2014, 15:30 » Novinky - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Slovensko čekají šesté olympijské hry v samostatné historii. Na žádné olympiádě dosud nechyběli. Český trenér Vladimír Vůjtek vybral hráče na základě jejich formy, ale nad některými se stále vznáší otazník.

Nejvíce sledovaní hráči budou během následujícího měsíce Marián Gáborík a Lubomír Višňovský. Oba mají zdravotní problémy. V zámoří kolují spekulace, že olympijské hry nestihnout, ale Vůjtek věří, že se dají dohromady. V případě, že se tak nestane, je do útoku připraven Branko Radivojevič. Kdo do obrany, to se zatím neví.

Kapitánem národního týmu bude Zdeno Chára, jeho asistenty pak Michal Handzuš a Marián Hossa.

Nominace Slovenska na olympijský Turnaj v Soči

Brankáři: Peter Budaj (Montreal), Jaroslav Halák (St. Louis), Ján Laco (Donbass Doněck, KHL)

Obránci: Ivan Baranka (Avangard Omsk, KHL), Dominik Graňák (Dynamo Moskva, KHL), Zdeno Chára (Boston), Martin Marinčin (Edmonton), Andrej Meszároš (Philadelphia), Andrej Sekera (Carolina), Michal Sersen (Slovan Bratislava, KHL), Lubomír Višňovský (NY Islanders)

Útočníci: Milan Bartovič, Peter Ölvecký, Michel Miklík (všichni Slovan Bratislava, KHL), Marián Gáborík (Columbus), Michal Handzuš, Marián Hossa (oba Chicago), Marcel Hossa, Tomáš Surový (oba Dinamo Riga, KHL), Tomáš Jurčo, Tomáš Tatar (oba Detroit), Tomáš Kopecký (Florida), Tomáš Marcinko (HC Košice), Richard Pánik (Tampa Bay), Tomáš Záborský (Salavat Julajev Ufa, KHL)