Thomas se nebrání další sezoně na Floridě

04. 02. 2014, 15:30 » Informace z klubů - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Florida má letos hodně starostí se špatnými výsledky, ale naději dostali fanoušci Panthers při nedávném rozhovoru Tima Thomase. Americkému brankáři se na slunné Floridě zalíbilo a pokud management bude chtít, nebránil by se pokračování v dresu Panthers i v dalším ročníku.

"Jsem té možnosti rozhodně otevřený. Zatím jsme o tom ale nejednali," prozradil zkušený veterán, jenž v roce 2011 oslavil zisk Stanley Cupu s Bostonem. "Doufal jsem, že v této době na tom budeme lépe, takže je to trochu složité, ale je to proces. Když jsem kývl na nabídku, dobře jsem věděl, jak na tom byl tým loni. Zapojil jsem se do toho procesu a teď se pokusíme všechno otočit," řekl 39letý brankář.

Tim Thomas
TIM THOMAS FLA
Brankář
Základní část 2013/14
Statistiky: 14-16-3
GAA: 2.79 | SV: 91.08%
Dvojnásobný vítěz Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře NHL se k Floridě připojil před začátkem letošní sezony. Podepsal smlouvu na jeden rok a celá hokejová veřejnost byla zvědavá, jak si po roční pauze povede. I když jednalo se spíš o půlroční pauzu, neboť loňský ročník byl zkrácený. Už teď je nejspíš jasné, že i přes jeho skvělé výkony se tým do play off nedostane. Florida na 15. místě Východní konference ztrácí 11 bodů na poslední vstupenku do vyřazovacích bojů.

"Pořád věřím, že se může stát zázrak," sdělil Thomas. "Když jsem začínal v Bostonu, byli jsme v podobné situaci, jako je teď Florida. Takže vím, kolik sil obrat stojí. Občas to jsou malé krůčky, ale máme mladý tým. Udělali jsme určitý pokrok, který se v posledních zápasech zastavil. Je čas se do toho zase opřít," myslí si jednička Floridy.

Panthers mají za sebou čtyřzápasový trip, při kterém Thomas navštívil poprvé jako host také Boston. "Myslím, že jsem měl výborný prosinec a první půlku ledna. Jen ty poslední zápasy nevypadaly moc dobře," hodnotí Thomas.