Islanders otočili utkání díky sedmi brankám v poslední třetině

11. 03. 2014, 10:00 » Perličky - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Noční utkání Vancouveru s New Yorkem Islanders mělo velmi nečekaný průběh. Canucks po dvou třetinách hladce vedli 3:0 a vypadalo to, že si v pohodě dokráčí pro cenné dva body do tabulky. Jenže ve třetí třetině úplně vyhořeli a dostali neuvěřitelných sedm branek. Nikdo z hostů se neprosadil dvakrát, každou branku dal jiný hráč.

"Nebudu lhát, nikdy jsem nic podobného nezažil. Osm branek v jedné třetině, to je šílené," řekl k utkání zkušený brankář Evgeni Nabokov. Islanders v letošní sezoně patří k celkům, u kterých si ani několik minut před koncem nemůžete být jisti výsledkem. Osmkrát v sezoně už dokázali otočit vývoj zápasu ve třetí třetině ve svůj prospěch (8-22-2), což jim zajišťuje prvenství v NHL v tomto ohledu. Zároveň jsou ale týmem, který nejčastěji promrhal vedení v poslední části (celkem 9-6-5).

"Je příjemné zažít to taky z opačné strany. Je hodně frustrující, když se vás to drží," uvedl Josh Bailey, jehož trefa z přesilové hry nastartovala obrat. Obě mužstva vyrovnala svůj rekord v počtu vstřelených, respektive obdržených, branek v jednom utkání. Canucks prohráli 12 z posledních 14 zápasů, což jim ubírá naděje na play off.

"Je ponižující, že jsme to vedení neudrželi. Oni si zaslouží pochvalu, ale ruku na srdce, nepatří mezi nejlepší týmy v lize," mrzelo po utkání autora třetí branky domácích Ryana Keslera. "Jestli si nechceme zabalit kufry a mít volné léto, tak bychom měli pořádně zabrat," hodnotil špatnou formu svého celku 29letý útočník. "Je to úder do zubů," souhlasil trenér Tortorella.

Kanadský klub před utkáním patřil k nejlepším týmům v oslabení (5., nyní 9.). Svou bilanci si ale dost zhoršil, protože za tři a půl minuty třetí třetiny inkasoval v početní nevýhodě tři góly a hosté se díky tomu vrátili do hry. Útočníci Matt Martin a Kyle Okposo se shodli, že jejich tým nebyl v prvních dvou třetinách příliš aktivní. "Ve třetí třetině to Josh (Bailey) odstartoval. Šli jsme 'až na krev' a vyplatilo se," soudil po utkání Okposo, jenž je při zranění Tavarese nejproduktivnějším hráčem a lídrem Islanders.

Trenéra Jacka Capuana může mrzet snad jen zranění Michaela Grabnera. Podrobnosi o jeho stavu budou na Long Islandu znát až po návratu domů.