Mike Cammalleri splácí důvěru, kterou dostal od vedení Flames

24. 03. 2014, 10:00 » Úhel pohledu - Autor: Petr Widenka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jeho jméno bylo velmi často skloňováno v souvislosti s možnou výměnou do jiného celku na konci přestupového období, Michael Cammalleri ale nakonec zůstává v mužstvu Flames i nadále. Nejlépe placený hráč kanadského týmu se navíc v posledních třech týdnech odvděčuje vedení týmu za svěřenou důvěru. Především díky jeho výkonům tak mužstvo Flames, ačkoliv v podstatě již o nic nehraje, dává svými výsledky v posledních zápasech svým fanouškům naději do let příštích.

Od 5. března, kdy se uzavřely brány přestupů, odehrálo Calgary deset utkání, v nichž jednatřicetiletý Kanaďan nasbíral 15 bodů (9+6), přitom do té doby si od začátku letošního roku připsal pouze dva přesné zásahy. Cammalleri pomohl svému týmu také ke dvěma zničujícím vítězstvím. Nejdříve 12. března Flames na domácím ledě rozstříleli Anaheim Ducks 7:2, o deset dní později pak přišla ještě krutější lekce, kterou před vlastními fanoušky museli skousnout jejich největší rivalové, tým Edmontonu Oilers, který prohrál poměrem 8:1.

Michael Cammalleri
MICHAEL CAMMALLERI CGY
Centr
Základní část 2013/14
GP: 54 | G: 23 | A: 14 | Body: 37
Střely: 169 | +/-: -18
Cammalleri po páté v kariéře překročil hranici 20 vstřelených gólů v sezóně, na svém kontě má rovněž nejvyšší počet rozhodujících branek z celého kádru Calgary. V týmové produktivitě mu patří čtvrté místo, ale nutno připomenout, že kvůli zdravotním problémům letos vynechal již 17 zápasů. Flames mají v současné době výsledky 29-35-7 a ačkoliv jsou až na předposledním místě v Západní konferenci, rozhodli se bojovat až do konce. Zvítězili v deseti ze dvanácti posledních domácích utkání, přitom ještě koncem ledna měli nejhorší úspěšnost na vlastním kluzišti v celé NHL. V sestavě se v poslední době objevuje řada nových jmen (Tyler Wotherspoon, Kenny Agostino, Markus Granlund), která by v příští sezóně měla zabojovat o trvalé místo v kádru Flames.

Cammallerimu konči po sezóně smlouva a pro vedení Flames jsou jednání o novém kontraktu prvořadou záležitostí. Podle posledních informací mají obě strany zájem o prodloužení spolupráce, na konkrétní fakta si ale ještě nějakou dobu počkáme. Každopádně Cammalleri v současné době dokazuje, že se vedení kanadského týmu na konci přestupového období rozhodlo správně.