Derby o druhé místo v MSG, Anaheim vyhlíží odvetu

26. 03. 2014, 17:00 » Preview - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V polovině dubna začíná play off NHL, takže základní část pomalu finišuje. Vancouver musí udělat sérii výher, aby ještě pomýšlel na účast ve vyřazovací části. Dnes hostuje na ledě Minnesoty, které se letos na kanadský klub poměrně daří. V Madison Square Garden se v derby o druhé místo v Metropolitní divizi utkají NY Rangers a Philadelphia. Poslední duel začne v Calgary, kde bude Anaheim napravovat špatný dojem z posledního vzájemného duelu těchto dvou celků.

MIN MINNESOTA (37-24-11) - VAN VANCOUVER (33-30-10)

Vancouver čeká ještě pořádná dřina, pokud se chce dostat do play off. Dnes musí uhrát dva body, protože Minnesota je přímý konkurent a držitel jedné z Wild card. Canucks na soupeře ztrácí 9 bodů, navíc mají odehráno o jedno utkání více. Předchozí dva vzájemné zápasy dopadly lépe pro Minnesotu, která oba vyhrála po samostatných nájezdech. V brance hostů se ale rozehřál Eddie Lack, jenž z posledních dvou zápasů lovil puk ze sítě jen dvakrát, navíc s Nashvillem zaznamenal nulu a chytat by měl i dnes. Čelit bude ale přesným střelcům. Matt Moulson má v letošním ročníku úspěch snad ve všech třech týmech, jejichž barvy zatím oblékal. Charlie Coyle a Mikko Koivu jsou jeho spoluhráči z jedné formace, která momentálně skvěle funguje. Branku Wild bude hájit Ilya Bryzgalov nebo Darcy Kuemper.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

NYR NY RANGERS (40-29-4) - PHI PHILADELPHIA (38-26-7)

Středeční derby bude ve znamení souboje Rangers s Flyers. Hosté přijíždějí se dvěma zápasy k dobru a jednobodovou ztrátou na svého soka. Oba týmy jsou poslední dobou ve výborné formě, vyhrály 7 z 10 zápasů. Na vzájemné duely je v letošním ročníku o něco lepší Philadelphia, která vyhrála dvakrát. Pokaždé však platila výhoda domácího prostředí. Scott Hartnell bodoval ve 4 zápasech a nasbíral v nich celkem 6 bodů. Claude Giroux má formu už od prosince, kdy za 44 zápasů posbíral 56 bodů. Ofenzivu domácích výborně podporuje bek Ryan McDonagh (4 zápasy bodoval). Otazník se vznáší nad starty Dereka Stepana a Martina St. Louise. Chytat by měli Henrik Lundqvist a Steve Mason.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CGY CALGARY (30-35-7) - ANA ANAHEIM (46-18-7)

Doma proti Calgary Anaheim dvakrát nezaváhal. Když se ale jednou představil na ledě Flames, dopadlo to vyloženě tragicky. Ducks zde v prvním zápase padli 2:7 a očekávají, že dnes si reputaci na ledě kanadského celku napraví. Jenže Flames jsou na tom poměrně dobře v posledních zápasech a mají 6 výher z 10 duelů. Teemu Selänne načasoval svou formu na správnou chvíli, za 4 zápasy má průměr jednoho bodu na utkání. Michael Cammalleri bodoval 7 zápasů v řadě a také 3 mače v řadě skóroval. Bodovou sérii drží také Mikael Baklund (4) a Karri Rämö se v posledním duelu Calgary prezentoval 33 zákroky. Jeho dnešním soupeřem by měl být Jonas Hiller.

Tip redakce NHLportal.cz: 02

Statistické preview zápasu najdete ZDE.