Cooke půjde znovu k disciplinární komisi

23. 04. 2014, 10:00 » Novinky - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V Pittsburghu platil Matt Cooke za „zlého muže“, kterého jste si často mohli spojit s ne zrovna férovými zákroky. Byl to právě on, kdo bruslí přeřízl achilovku Eriku Karlssonovi a jestli úmyslně nebo ne, to teď ponechme stranou. Po letní změně dresu se ale uklidnil a daleko více se věnoval hokeji. Ze začátku sezony byl dokonce dlouho bez trestné minuty, ale s blížícím se play off se opět dostal na svou vlnu.

Svou stinnou stránku ukázal ve třetím zápase s Coloradem, kdy kolenem fauloval Tysona Barrieho. Mladý obránce Avalanche bude mimo hru přibližně měsíc a Cookea čeká vysvětlování u disciplinární komise. V utkání dostal 35letý útočník dvouminutový trest. Zklamaný trenér Avs Patrick Roy po zápase médiím sdělil, že Barrie má poraněné vazy v levém koleni.

Matt Cooke
MATT COOKE MIN
Levé křídlo
Play off 2013/14
GP: 3 | G: 0 | A: 1 | Body: 1
Střely: 2 | +/-: -1
Bývalý brankář se pochopitelně osočil také na Cookea a doufá, že mu disciplinární komise, kterou již nevede Brendan Shanahan, odměří vyšší trest. Kanadský útočník má za sebou několik dřívějších prohřešků a dá se tedy očekávat, že podobný verdikt bude vynesen. Komise okamžitě reagovala a dnes se před ní Cooke odjede zpovídat.

Roy označil zákrok za klíčový moment zápasu, protože přišel o svého nejlepšího ofenzivního zadáka. Podle trenéra Avs si Cooke zasloužil větší trest ve hře. „Hra se tím úplně změnila, byl to klíčový moment. Věříme, že liga k tomu zaujme správný postoj,“ řekl po utkání čtyřnásobný držitel Stanley Cupu.

V základní části zaznamenal Tyson Barrie 13 branek a 25 asistencí. Cookeova návštěva disciplinární komise znamená, že může dostat trest, který bude na 5 a více zápasů

Historie Cookeových suspendací:
19. února 2004: 2 zápasy – bodnutí holí do Matta Johnsona (MIN)
20. leden 2009: 2 zápasy – zákrok do hlavy Scotta Walkera (CAR)
28. listopad 2009: 2 zápasy – zákrok do hlavy Artema Anisimova (NYR)
8. únor 2011: 4 zápasy – zákrok zezadu na Fedora Tyutina (CBJ)
20. březen 2011: 17 zápasů – 10 v základní části, zbytek v prvním kole play off po úderu loktem do hlavy Ryana McDonagha (NYR)

Zákrok Cookea na Barrieho: