Nechtěli jsme se lehce vzdát, řekl o průběhu série Kopitar

29. 04. 2014, 12:00 » Novinky - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po prvních třech zápasech série vedli Sharks nad Kings 3-0 na zápasy a zdálo se, že tento souboj bude až překvapivě rychlý. Los Angeles nefungovala obrana a nezachytal ani brankář Jonathan Quick. To platilo především v prvních zápasech na ledě San Jose. Ve čtvrtém zápase vysvobodil Kings skvělý útok, ale poslední dva duely to byli staří dobří Králové. Kvalitní obrana, skvělý výkon brankáře a dvě výhry, které znamenají, že série se rozhodne v posledním možném duelu.

„Nechtěli jsme se lehce vzdát. Teď myslíme jen na další krok. Budeme muset předvést náš nejlepší možný výkon,“ měl po šestém zápase jasno slovinský útočník LA Anže Kopitar. Ten se výrazně podílel na poslední výhře svého celku, protože do statistik si zapsal 3 body (2+1).

Jen devět týmů v historii si dokázalo vynutit sedmý zápas v sériích, kdy ztrácely tři zápasy. Jen jedna třetina z nich však dokázala průběh úplně celý otočit. Kings se v sedmém duelu představí na venkovním ledě a toto utkání jistě bude zajímat také Anaheim, který bude soupeřem postupujícího celku z této série.

Včerejší duel nezanechal dobrou stopu. Za nerozhodného výsledku se domácí dostali do vedení, když po střele Robyna Regehra dorazil do sítě brankáře i s pukem Justin Williams. „Je to jasné, byli jsme ošizeni,“ kritizoval výrok sudích trenér Sharks Paul McLellan. „Neslyšel jsem, že by rozhodčí přerušili, tak jsem hrál dál,“ oponoval střelec branky. Jasno měl také brankář Alex Stalock. „Kdyby do mě nestrčil, tak by se puk za čáru nedostal.“

Série se ale dostala do sedmého zápasu, což už nikdo nevrátí. „Není důležité, jak jsme se dostali do sedmého zápasu. Prostě jsme tady,“ uvedl útočník Žraloků Logan Couture, který se v nočním utkání podruhé v kariéře popral. „Je to o jednom zápase a my ho hrajeme doma. Jsem si jistý, že fanoušci vytvoří bouřlivé prostředí a my získáme sérii ve svůj prospěch,“ uzavřel.