Devils potvrdili, že Jágr za ně nastoupí i další sezonu

30. 04. 2014, 20:45 » Informace z klubů - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
New Jersey dnes na svých stránkách oficiálně potvrdilo, že se domluvilo na ročním kontraktu s Jaromírem Jágrem. Finalista Bill Masterton Memorial Trophy se v letošní sezoně stal nejproduktivnějším hráčem Ďáblů, se kterými podepsal roční smlouvu. Bližší podrobnosti smlouvy nejsou známy, ale s bonusy by se měla částka pohybovat kolem 5 miliónů dolarů.

Letošní sezona se 42letému útočníkovi skutečně vydařila. Bodování Devils vyhrál se ziskem 67 bodů a stal se také nejlepším nahrávačem týmu (43). Statistiky týmu vedl ještě v dalších třech odvětvích, byl nejčastějším střelcem (231), vstřelil nejvíce vítězných branek (6) a v hodnocení +/- zakončil ročník s +16 body, přičemž druhý nejlepší hráč týmu Adam Henrique měl +3.

Jaromir Jagr
JAROMÍR JÁGR NJD
Pravé křídlo
Kariérní statistiky
GP: 1473 | G: 705 | A: 1050 | Body: 1755
Střely: 5112 | +/-: 294
Kromě toho se kladenský odchovanec posouvá také v historických tabulkách. Se 1473 zápasy je na 20. místě, 705 branek stačí na 7. příčku, 1050 asistencí na 8. pozici a 1755 bodů na dělené 6. místo. Už během sezony se z českého forvarda stal hráč, jenž v NHL nastřílel nejvíce vítězných branek (124).

Hrající legenda českého hokeje a budoucí člen hokejové síně slávy se letos dočkal premiérové nominace na trofej Billa Mastertona, kterou jsou oceněni hráči, jenž jsou oddaní hokeji. Jágr ve 42 letech stále prokazuje velkou výkonnost. Jeho dalšími soupeři budou Manny Malhotra a Dominic Moore. Právě poslední zmiňovaný je velkým favoritem, neboť loňskou sezonu vynechal kvůli zdravotnímu stavu (rakovina) manželky Katie, o kterou se staral. Ta ovšem v lednu loňského roku nemoci podlehla. Moore se v letošní sezoně vrátil k hokeji a v dresu Rangers si nevede špatně.