Ottawa vyslyší Spezzovu prosbu o výměnu

12. 06. 2014, 19:00 » Informace z klubů - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jen jeden rok byl Jason Spezza kapitánem ottawských Senátorů. Šikovný centr požádal několik dní dva týdny před 1. červencem o výměnu. Generální manažer Bryan Murray tisku sdělil, že jeho prosbu se klub pokusí vyslyšet.

„Opravdu se mi ho nechce vyměnit a také vím, že za něj nedostanu odpovídající protihodnotu. Jason nejspíš cítí, že potřebuje změnu a pokud je to jeho přání, uděláme pro něj maximum,“ uvedl Murray. Spezzovi končí smlouva v příští sezoně, a proto generální manažer klubu ví, že protihodnota nebude odpovídající. Zvlášť, pokud Spezza sám o trade požádal.

Jason Spezza
JASON SPEZZA OTT
Centr
Základní část 2013/14
GP: 75 | G: 23 | A: 43 | Body: 66
Střely: 223 | +/-: -26
V příštím roce si 30letý útočník přijde na 4 milióny dolarů, ovšem jeho cap hit je ještě o 3 milióny vyšší. Kanadský útočník má ve smlouvě klauzuli, ve které je uvedeno, že Spezza může vedení klubu dodat seznam 10 týmů, do kterých nechce přestoupit. Zbytek vyjednávání už bude jen na Murraym.

Ten prozradil, že na dostupnost Spezzy se několik týmů už optalo. Murray také sdělil, že očekává výměnu do konce draftu. Je dost možné, že měnit se bude právě na draftu ve Philadelphii a Ottawa se bude moci posunout o několik pozic nahoru. Zároveň je třeba podotknout, že není pravděpodobné, aby Senators vyměnili Spezzu pouze za drafty nebo mladé prospekty.

„Chceme v další sezoně vyhrávat zápasy, takže by se nám hodil hráč, který může hned naskočit do ligy,“ má jasno Murray. Spezza byl v letošní sezoně nejproduktivnější hráč týmu. Zaznamenal 23 branek a 43 bodů. Za 686 zápasů v NHL nasbíral 687 bodů, takže průměrně bod na zápas. Do play off ovšem svému celku nepomohl.