Paul Stastny je stále bez smlouvy, do hry vstupují ostatní kluby

26. 06. 2014, 09:00 » Spekulace - Autor: Petr Widenka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V Coloradu působí již od roku 2005, avšak v nejbližších dnech může Paul Stastny svoje doposud jediné působiště v NHL opustit. Dle Adriana Datera z Denver Post, který včera zpovídal generálního manažera Avalanche Joe Sakica, chce americký hokejista otestovat svoji cenu na trhu s volnými hráči. Alespoň se tak vyjádřil hráčův agent Matt Keator, se kterým Sakic jedná.

Zatím je minimálně jisté, že počínaje včerejškem ztratilo Colorado výhradní právo pro jednání o nové smlouvě, takže Stastneho mohou kontaktovat ostatní kluby NHL a předhazovat mu svoje nabídky. Pro Colorado je tímto situace samozřejmě složitější, protože nyní může kterýkoliv tým přijít s lákavou nabídkou, kterou Avalanche nebudou moci nebo nebudou chtít dorovnat.

Paul Stastny
PAUL STASTNY COL
Centr
Základní část 2013/14
GP: 71 | G: 25 | A: 35 | Body: 60
Střely: 150 | +/-: 9
Ačkoliv nejsou známy oficiální informace o Stastneho požadavcích, podle dohadů může osmadvacetiletý útočník chtít smlouvu zaručující mu roční příjem 5 až 6 miliónů USD. Ale vzhledem k tomu, že na trhu s volnými hráči bude letos nedostatek kvalitních centrů, může nakonec získat ještě výnosnější kontrakt.

Avalanche mají zatím pod smlouvou 18 hráčů a dispozici více jak 23 miliónů USD pod platovým stropem, byť na nový kontrakt stále čeká i Ryan O'Reilly, který patřil spolu se Stastnym k pětici nejlépe placených hráčů Colorada v letošním ročníku. I když Avalanche rozhodně netrpí nedostatkem schopných centrů, ztratit bez náhrady takto kvalitního útočníka, jakým je Stastny, by bylo rozhodně zklamáním.

Navíc Michael Russo ze Star-Tribune včera uvedl, že o Stastneho mají velký zájem představitelé Minnesoty. Ani to samozřejmě není pro Avs povzbudivé, protože s Minnesotou sdílí společnou divizi a navíc to byli právě Wild, kteří letos vyřadili Avalanche v prvním kole play off.