Calgary získalo jedničku Hillera, přichází i Raymond

01. 07. 2014, 20:50 » Informace z klubů - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Calgary Flames posílilo své ambice pro příští sezonu. Po Kiprusoffovi konečně našlo stabilní jedničku a na trhu volných hráčů si vybralo Jonase Hillera, s nímž podepsalo dvouletý kontrakt. Tým posílil také rychlonohý útočník Mason Raymond, jehož předchozím působištěm bylo Toronto.

Jonas Hiller v letošní sezoně ztratil pozici jedničky v Anaheimu a v play off se musel spokojit pouze s pozicí náhradníka. Bob Murray, GM Anaheimu, po vyřazení Ducks z play off oznámil, že se švýcarským brankářem už nepočítá. Bylo tedy jasné, že Hiller projde trhem volných hráčů, kde se po Ryanu Millerovi stal nejžádanější jedničkou.

Calgary by Švýcarovi navíc mělo sedět. Fanoušci neočekávají zázraky a postup do play off by byl po letech strádání úspěchem. Flames mají především hodně mladý tým, který potřebuje nabrat zkušenosti. V tomto ohledu by mohl pomoci také Mason Raymond. Ten patří k nejrychlejším hráčům v NHL a právě rychlost se mu hodí především pro hru v oslabení.

V letošní sezoně posbíral Raymond 45 bodů, což je jeho druhý nejlepší výsledek a platí to i v případě nastřílených branek (19). Zajímavostí je, že Raymond v NHL bude působit již ve 3. klubu, ale pokaždé se jednalo o kanadský celek.