Spekulace o sobě čtu každý rok, komentoval možný odchod Kane

10. 07. 2014, 17:00 » Spekulace - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jeho jmenovec Patrick má o své budoucnosti jasno. Evander Kane má ještě na čtyři roky platnou smlouvu ve Winnipegu, ale o jeho odchodu se znovu začíná mluvit. Sám kanadský útočník nebyl v rozhovorech příliš otevřený.

Dvaadvacetiletý útočník v současnosti trénuje ve Vancouveru a připravuje se na svou šestou sezonu v NHL. Dvě z nich stihl odkroutit ještě v Atlantě. Ve Vancouveru poskytl rozhovor také místním médiím. "Momentálně jsem hráčem Winnipegu. Spekulace o sobě si čtu v podstatě každý rok, který u Jets strávím. Uvidíme, co budoucnost přinese, ale teď patřím Winnipegu," odvětil Kane.

"Snažím se co nejlépe připravit na novou sezonu. Loni to moc nevyšlo, protože jsem část léta nemohl po operaci nic dělat. Zjistil jsem, že pro mě bude nejlepší, abych začal s tréninkem co nejdříve. Na novou sezonu chci být v nejlepší možné kondici," uvedl Kane.

Ten podepsal v roce 2012 novou smlouvu s Winnipegem. Šestiletý kontrakt mu vynese celkem 31,5 miliónů USD. V letošní sezoně odehrál 63 zápasů v barvách Jets. Odnesl si z nich celkem 41 bodů (19+22). Za pět sezon stihl jen jednou pokořit hranici 30 vstřelených branek. V sezoně 2011/12 na tento kousek spotřeboval 74 zápasů.

Kanea trápí zranění, většinou drobnějšího rázu. Dosud však odehrál jen jeden kompletní ročník, a to navíc ten zkrácený. Jeho kariérní čísla se zastavila na zajímavých hodnotách. Během 324 zápasů vstřelil 99 branek a nasbíral 200 bodů.