Češi v NHL - 28/2014

13. 07. 2014, 07:30 » Češi v NHL - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnešní článek bude stručný, velmi stručný, avšak v rámci neustálého přinášení informací si nedovolíme tuto nově oblíbenou sekci vynechat. Zatímco minulý týden nám nabídnul pár zajímavých informací o češkých hokejistech, o čemž jste se mohli přesvědčit v minulém vydání týdeníku Češi v NHL - Češi v NHL - 27/2014, tento týden byl na události okolo Čechů velmi chudý.

STL Vladimír Sobotka opouští NHL

Jedinou, za to ale překvapivou, událostí, byl odchod rodáka z Třebíče, Vladimíra Sobotky z NHL do KHL. Pro většinu fanoušků, zejména pak pro fanoušky St. Louis Blues, za které Sobotka hrál čtyři sezóny a nasbíral tak 247 zápasů, ve kterých nastřílel 29 gólů a připsal si 72 asistencí, to byl šok. Ale peníze nejspíše vládnou světem, jak se říká. V tomto článku se tomuto přestupu věnovat nebudeme, protože jsme o této události psali v následujícím článku - Sobotka se rozhodl pro návrat do Evropy


Závěrem...

A protože více informací o českých hokejistech tento týden nebylo, využijeme této příležitosti, abychom v pár větách přiblížili, na co se můžete v této sekci těšit v průběhu sezóny. Zatímco nyní přinášíme zejména informace o přestupech, což je v tomto období zcela logické, v sezóně se budete moci více těšit na souhrnné statistické informace o Češích v NHL, ale nevynecháme případně důležitá zranění ani přestupy v průběhu sezóny. Více se však budeme v zimě věnovat jednotlivcům, jejich gólům a asistencím, u brankářům pak jejich zákrokům. Věříme, stejně jako vy, že bude z čeho vybírat.