Kessel věří, že Toronto má letos na play off

05. 08. 2014, 14:00 » Informace z klubů - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Toronto zakončilo letošní sezonu 12 prohrami ve 14 zápasech. Skončili tak na neuspokojivém 12. místě Východní konference. Po hromadě změn ovšem lídr týmu Phil Kessel věří, že Maple Leafs jsou nyní v lepší pozici, aby se probojovali do play off.

„Myslím, že máme dobrý tým,“ uvedl v rozhovoru pro Canadian Press v Rexall Centre v Torontu, kde společně s dalšími hráči NHL hráli hokejbal a připojili se k nim například tenisté Roger Federer nebo Radek Štěpánek. „Už loni jsme v play off téměř byli, ale neodehráli jsme dobře konec,“ doplnil nejlepší střelec týmu s 37 góly.


Phil Kessel
PHIL KESSEL TOR
Pravé křídlo
Základní část 2013/14
GP: 82 | G: 37 | A: 43 | Body: 80
Střely: 305 | +/-: -5
Výpadek formy přišel v nevhodnou dobu. Série osmi porážek v řadě v podstatě ukončila jakoukoliv naději na umístění v play off. Po sezoně se událo několik změn a tou největší by měl být příchod Brendana Shanahana do fukce prezidenta týmu. Ten provedl několik personálních změn. Do týmu přibyl 28letý asistent GM Nonise Kyle Dubas a dále dva asistenti trenéra Carlylea – Peter Horachek a Steve Spott.

Hráčské tahy na sebe nenechaly dlouho čekat. Maple Leafs získali Stephanea Robidase a do obrany ještě Romana Poláka ze St. Louis. Ofenzivní vozby týmu posílili David Booth, Petri Kontiola, Daniel Winnik a Mike Santorelli. Arbitrážnímu řízení se vyhnuli Cody Franson a James Reimer.

„Letos jsme udělali několik dobrých příchodů. Řekl bych, že jako tým jsme se vylepšili a budeme připraveni bojovat,“ uvedl Kessel. „Musíme být připraveni na nový ročník tak, abychom opět neměli podobný výpadek, který nás potkal letos,“ ví americký útočník, jenž i přes všechny posily opět bude největší hvězdou týmu. V pěti kompletních sezonách nastřílel vždy přes 30 branek.