Rick Nash si bude napravovat reputaci po nepovedeném play off

23. 08. 2014, 18:30 » Úhel pohledu - Autor: Petr Widenka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Když se Rick Nash v červenci roku 2012, v rámci výměny mezi Columbusem a NY Rangers, stěhoval na východní pobřeží Spojených států, slibovali si od něj Jezdci to, že znovu postaví na nohy poněkud ochablou ofenzívu mužstva, které v té době ještě vedl trenér John Tortorella.

V minulé sezóně, již pod novým koučem Alainem Vigneaultem, však byly Nashovy výkony spíše zklamáním, a to především během tažení jarním play off. Jednoznačně nejlépe placený útočník Rangers bude mít v příští sezóně co dělat, aby si vybojoval důvěru vlastních fanoušků.

Nashova první sezóna u Rangers přitom nebyla tak špatná, ve 44 zápasech zkráceného ročníku nasbíral 42 bodů (21+21) a byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. Ale ve vyřazovací části už to takový sláva nebyla, kanadský forvard vstřelil jedinou branku ve 12 utkáních play off.

Rick Nash
RICK NASH NYR
Levé křídlo
Základní část 2013/14
GP: 65 | G: 26 | A: 13 | Body: 39
Střely: 258 | +/-: 10
V loňské sezóně odehrál Nash 65 zápasů základní části, ve kterých nastřílel 26 branek a zaznamenal 39 bodů. Z individuálního hlediska to bylo jeho nejhorší představení od nováčkovského ročníku 2002-2003.

V play off pak nasbíral jen 10 bodů ve 25 zápasech. Hned osm útočníku Rangers si v tomto ohledu vedlo lépe, včetně mladíka Chrise Kreidera, který přitom odehrál o deset utkání méně než Rick Nash.

Trenér Alain Vigneault se svého svěřence zastával a upozorňoval na fakt, že Nash pomáhal svému týmu i jinak než bodovým příspěvkem, a že mnohokrát mu prostě nepřálo štěstí.

Pravdou ale zůstává, že Rangers byli nejblíže titulu od roku 1994, a že největší podíl viny za selhání v letošním finále Stanley Cupu je přičítán na vrub právě Nashovi. Třicetiletý útočník se tak nenachází v závidění hodné situaci a musí se smířit s tím, že v příštím ročníku bude jeho hra pod trvalým drobnohledem zámořských fanoušků i expertů. A to zvláště v případě, že nebudou k vidění větší známky zlepšení.