Vokoun odmítl dvě nabídky na novou smlouvu a stále je bez angažmá

13. 09. 2014, 09:00 » Češi v NHL - Autor: Petr Widenka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Koncem července dal Tomáš Vokoun jasně najevo, že ještě nehodlá pověsit brusle na hřebík. Český gólman, který vynechal většinu minulého ročníku kvůli problémům s krevními sraženinami, však na vhodnou nabídku stále čeká. A to vše v době, kdy se neúprosně blíží začátek tréninkových kempů.

Podle hráčova agenta Allana Walsche se český gólman neocitl zcela opomenut, ale rozhodl se odmítnout dvě nabídky na novou smlouvu, stejně jako dvě pozvánky do tréninkového kempu od blíže nejmenovaných klubů. Podle vyjádření Walsche má Vokoun stále zájem pokračovat v kariéře, ale pouze naskytne-li se “správná příležitost.”

Tomas Vokoun
TOMÁŠ VOKOUN
Brankář
Kariérní statistiky
Statistiky: 300-288-57
GAA: 2.55 | SV: 91.69%
Osmatřicetiletý brankář odehrál v loňském ročníku jen dvě utkání v AHL za mužstvo Wilkes-Barre Penguins. Po sezóně mu vypršela dvouletá smlouva, kterou s vedením Tučnáků podepsal 4. července 2012. V Pittsburghu se smířil s pozicí dvojky, aby se tak zvýšily jeho šance na zisk Stanley Cupu.

Český gólman sice odehrál již 700 utkání v základní části NHL, ve který si připsal přesně 300 vítězství, ale co se zápasů play off týče, připsal si pouze 22 startů.

Není příliš pravděpodobné, že by Vokoun stihl začátek tréninkových kempů, ale podle Walsche se český gólman poctivě připravuje na nadcházející sezónu a je připraven kývnout na vhodnou nabídku.