Kaberle na testech v Devils neuspěl

30. 09. 2014, 17:15 » Češi v NHL - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po sezoně strávené v mateřském Kladnu zkusil Tomáš Kaberle podniknout nejspíš poslední vpád zpět do nejslavnější hokejové soutěže světa. V New Jersey za něj jistě loboval také vlivný kamarád Jaromír Jágr. Jenže ani to nepomohlo, Devils se dnes s Kaberlem rozloučili a rodák z Rakovníka si bude muset místo hledat jinde. Zkusí to jinde v NHL nebo zvolí návrat do Evropy?

V loňské sezoně patřil Kaberle bezesporu k světlejším stránkám jinak tápajícího Kladna. Ani jeho přítomnost však nepomohla Rytířům k záchraně extraligy. V NHL šly výkony Kaberleho od desíti k pěti od chvíle, kdy opustil Toronto. Následně v Bostonu sice vybojoval Stanley Cup, ale jeho role v týmu byla s přibývajícími zápasy play off menší a menší.

Tomas Kaberle
TOMÁŠ KABERLE
Obránce
Kariérní statistiky
GP: 984 | G: 87 | A: 476 | Body: 563
Střely: 1466 | +/-: 17
Nevyšlo ani angažmá v Carolině, která si od 36letého obránce slibovala výkony, jaké podával v týmu Tomášův starší bratr František. Ten s Hurricanes vyhrál Stanleyův pohár. U Hurikánů strávil Tomáš Kaberle nakonec jen 29 zápasů, než byl vyměněn do Montrealu. Tedy do týmu, který je největším rivalem Toronta v NHL.

Jenže ani v této slavné organizaci už velkou díru do světa neudělal. Za dvě sezony odehrál jen 53 zápasů. Ještě loni o něj měl zájem například Minsk, který hrává v KHL. Do tisícovky zápasů v NHL zbývá Kaberlemu jen 16 utkání, ale více pravděpodobné je, že tuto metu už nikdy nepřekoná. Do začátku sezony zbývá už jen pár dní a většina týmů bude finalizovat své soupisky pro start sezony. Kde skončí jeden z předních českých obránců let minulých?