Canadiens se povedl parádní comeback a pokračují bez ztráty bodu

12. 10. 2014, 20:00 » Perličky - Autor: Petr Widenka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ani tříbrankové manko v zápase proti Philadelphii nezlomilo odpor Canadiens, kteří díky skvělému týmovému výkonu v závěrečné dvacetiminutovce dorovnali skóre a v samostatných nájezdech rozhodl o jejich triumfu PA Parenteau.

Montreal tak pokračuje bez ztráty bodu, když vyhrál i třetí utkání nového ročníku. Flyers jsou na tom zcela opačně, potřetí v řadě utrpěli porážku. Podobně odstartovala Philadelphia i minulou sezónu, tehdy to odskákal trenér Peter Laviolette, který byl už po třech duelech odvolán a na jeho místo nastoupil současný kouč Craig Berube.

Ale zpátky ke včerejšímu zápasu. Flyers odstartovali výborně, už po čtyřech minutách vedli dvoubrankovým rozdílem, když se prosadili Michael Raffl a 18 vteřin po něm i Wayne Simmonds. Ten pak skóroval podruhé na začátku prostředního dějství a potvrdil tak svoji aktuální formu. Po třech zápasech má na svém kontě již pět bodů za čtyři branky a jednu asistenci. Přitom loni vyšel z úvodních sedmi zápasů střelecky naprázdno.

PA Parenteau
PA PARENTEAU MTL
Pravé křídlo
Základní část 2014/15
GP: 3 | G: 0 | A: 3 | Body: 3
Střely: 5 | +/-: 3
Philadelphie tak měla utkání rozehrané skvěle, nicméně poslední dvacetiminutovka všechno změnila. Canadiens zasypali Raye Emeryho 19 střeleckými pokusy a díky brankám Andreie Markova, Tomáše Plekance a Alexe Galchenyuka srovnali skóre.

„Začali jsme více bruslit, pak jsme dokázali vstřelit první branku, což nám vlilo novou krev do žil,“ řekl Tomáš Plekanec. Skóre zápasu vyrovnal 5 minut a 20 vteřin před koncem třetí třetiny Alex Galchenyuk. A protože v prodloužení gól nepadl, o osudu utkání musely rozhodovat samostatné nájezdy.

V této disciplíně zvítězili Canadiens už ve čtvrtek, když o jejich triumfu na ledě Washingtonu rozhodl v páté sérii Brendan Gallagher. A úspěšní byli i tentokrát. Ve čtvrté sérii ukončil utkání PA Parenteau, když jako osmý v pořadí konečně nájezd proměnil.

Flyers tak zahájili sezónu podobně, jako před rokem. Tehdy zvítězili pouze v jednom z úvodních osmi zápasů. Navíc defenzíva týmu, už před sezónou označovaná za hlavní slabinu mužstva, se musí vyrovnat s absencí Braydona Coburna a Kimmo Timonena.

Montreal bude svoji neporazitelnost hájit už zítra na ledě Tampy Bay, Flyers se pokusí vybojovat první vítězství sezóny v domácím zápase proti Anaheimu Ducks, který je na programu v úterý.