Boychukův návrat? Pocity budou rozpačité, míní Seidenberg

23. 10. 2014, 21:30 » Novinky - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Poprvé se proti Bostonu postaví v dnešním utkání obránce Johnny Boychuk. Bruins na domácím ledě přivítají New York Islanders a tato noc bude celkově v rámci velkých návratů. Boychuk strávil v černožlutém dresu šest sezon a před letošním ročníkem se s barvami Bostonu nedobrovolně loučil.

„Johnnyho návrat? Bude to zábavné, ale také divné a zvláštní,“ uvedl někdejší spoluhráč Dennis Seidenberg. Kromě Boychuka se vrátí do Bostonu také brankář Chad Johnson, který se před utkáním nechal slyšet, že děkuje Bruins za příležitosti, které se mu dostávalo.

Ze dvou bývalých hráčů bude však Boychuk tím oblíbenějším – jak u fanoušků, tak u nynějších protihráčů. Při svém odchodu z týmu údajně napsal každému hráči zprávu zvlášť, aby se rozloučil. Seidenberg připouští, že na něj bude nahlížet jinak než na ostatní hráče soupeře.

Johnny Boychuk
JOHNNY BOYCHUK NYI
Obránce
Základní část 2014/15
GP: 6 | G: 2 | A: 4 | Body: 6
Střely: 16 | +/-: 4
„Určitě ty pocity budou rozpačité, když ho hráči budou napadat, střetnout se s ním tělem, anebo když budu stát před brankou a on bude střílet. Nakonec je však všechno o tom, abyste vyhráli zápas,“ míní zkušený německý obránce, jenž s týmem zažil Stanley Cup z roku 2011 a ještě jednu finálovou účast o dva roky později.

Boychuk sice opouštěl Boston nerad, ale na Long Islandu okamžitě zapadl a stal se jedním z klíčových hráčů. Úvod sezony se mu navíc nesmírně vyvedl, když nasbíral ve 3 zápasech 6 bodů. Tři mače za sebou nyní nebodoval, ale stále drží průměr bodu na zápas. Jeho maximem je přitom 23 kanadských bodů ze sezony 2013/14.