Jonathan Quick se stává Králem i v historických statistikách svého klubu

24. 10. 2014, 12:30 » Perličky - Autor: Petr Widenka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po úvodních dvou porážkách se Králové z Los Angeles znovu rozjíždějí, v posledních pěti utkáních nepoznali hořkost porážky. Nemalý podíl na tom má brankář Jonathan Quick, který si na úvod sezóny připsal už dva shutouty.

Poprvé se mu tento kousek povedl 16. října, kdy v domácím utkání proti St. Louis Blues pochytal všech 43 střeleckých pokusů hostí a navrch ještě pokryl všechny tři nájezdy Bluesmanů. Druhé čisté konto si osmadvacetiletý Američan připsal ve včerejším duelu proti Buffalo, ve kterém pochytal 29 střel hostí a dovedl Kings k vítězství 2:0.

Byl to už jeho 33. shutout v kariéře v rámci základní části NHL, čímž se osamostatnil na čele historických statistik svého klubu. Překonal tak Rogieho Vachona, který byl jedničkou Králů po většinu 70. let.

Už loni jej Quick překonal v počtu odchytaných vítězství v základní části NHL - momentálně má na kontě 180 triumfů, Vachon se zastavil na 171 - teď si americký gólman připsal další skalp.

Není se čemu divit, v posledních čtyřech zápasech nabral vynikající formu. Ve všech čtyřech slavil vítězství, připsal si zmiňované dva shutouty a pokryl 143 ze 145 střel soupeřů.

Quickovi nyní zbývá překonat Vachona ještě v počtu odchytaných zápasů. Americký gólman má na svém kontě 341 startů v základní části, jeho kanadský předchůdce naskočil do 389 zápasů.