Hodgson se propadl do čtvrté formace Sabres

29. 10. 2014, 20:00 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Cody Hodgson je jedním z nejvýše placených hráčů v týmu, v loňské sezóně byl nejlepší střelec, ale kdybyste ho viděli pouze v této sezóně, nikdy byste neřekli, že on je střelec. V 10 utkáních v tomto ročníku zatím nastřádal dva body za jednu branku a jednu asistenci a po dnešním tréninku klesl do čtvrté formace Šavlí.

Sabres vypadali hodně trapně, když v utkání s Torontem prohráli 0:4, ale oni se zmohli na pouhých deset střeleckých pokusů! To je skoro stejný počet, co na branku Buffala vyslal Joffrey Lupul (devět střel).

Cody Hodgson
CODY HODGSON BUF
Centr
Základní část 2014/15
GP: 10 | G: 1 | A: 1 | Body: 2
Střely: 11 | +/-: -7

Čtyřiadvacetiletý Kanaďan byl přesunut mezi křídlem a centrem v této sezóně hned několikrát, aby se jeho hra zlepšila. Vypadá to, že to zatím moc nezabralo. Jednička draftu z roku 2008, kde si ho vybrali Vancouver Canucks, se poprvé prosadila proti silnému San Jose. Ted Nolan viděl po zápase se Sharks už zlepšující se hru Hodgsona.

„Stejně jako u mnoha našich hráčů i on měl trochu paniku ze svých výkonů, ale v posledních zápasech se už zlepšuje. Očekáváme, že Cody bude Codym. Dostává k dispozici puky, aby střílel, čím více bude střílet, tím více dá branek, řekl po utkání se Sharks trenér Nolan pro deník Buffalo News.

Hodgson měl na svědomí jeden pokus z deseti střel Buffala v zápase s Torontem. Jonathan Bernier ho musel zneškodňovat v první třetině.