Hertl ve čtvrtém útoku? Hrozí mu i posazení na tribunu

01. 11. 2014, 19:30 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Český útočník Tomáš Hertl nejspíše opustí formaci s Joe Thorntonem a Joe Pavelskim, která mu značně pomohla ke slávě. Je dokonce možné, že by mladý forvard, který v minulé sezóně byl objevem, sledoval zápas s New Yorkem Islanders jako zdravý náhradník.

Jinými slovy, Hertl bude buď hrát až ve čtvrtém útoku, nebo se posadí na tribunu. Alespoň to tak tvrdí Kevin Kurz z webu CSNBayArea.com. Když se podíváte na jeho statistiky, tak snadno pochopíte, proč nemusí do zápasu vůbec zasáhnout.

Dvacetiletý útočník nevstřelil branku ve svých posledních osmi utkáních. Sezónu přitom začal velice solidně, z pouhých šesti střel na branku dokázal vytěžit dva zásahy. Jeho držení puku je v pořádku, ale to, že není moc defenzivním hráčem, volá po nějaké akci.

Tomas Hertl
TOMAS HERTL SJS
Centr
Základní část 2014/15
GP: 12 | G: 2 | A: 1 | Body: 3
Střely: 13 | +/-: 0
Upřímně řečeno, jeho premiérový ročník v NHL byl skvělý, i když mu ho na podstatnou část ukončil hitem Dustin Brown. Ale ti z nás, kteří známe případy Jonathana Cheechooa nebo Sergeie Samsonova víme, že většina Hertlových branek přišlo především díky skvělé práci Joea Thorntona. Mít v týmu jiné spoluhráče, možná by Hertl pendloval mezi prvním týmem a farmou.

I když mu spoustu bodů pomohl zařídit "Jumbo Joe", Sharks toho můžou ještě hodně získat, kdyby se Hertl opět dostal do formy. Snad ho snížený čas na ledě či dokonce sledovaní zápasu z tribuny přinutí k lepším výkonům.