Bruins nejspíš s Krejčím hostí Devils s Havlátem

10. 11. 2014, 17:00 » Preview - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dva zápasy nás čekají zítra v noci. Oba začnou od 1:00 a v obou se bude na co dívat. Nejprve si představíme souboj Bostonu s New Jersey. V tomto utkání by se měli objevit dva Češi, kteří v poslední době prodělali zranění. V sestavě Bostonu to je David Krejčí, za Devils Martin Havlát. Druhé utkání nabídne souboj Caroliny s Calgary, kde by se proti sobě měli postavit Jiří Tlustý a Jiří Hudler.

BOS BOSTON (9-6-0) - NJD NEW JERSEY (6-6-2)

Boston na domácím ledě přivítá Devils a o zápas půjde skutečně atraktivní. A to hned z několika důvodů. Do hry by se krom Michaela Cammalleriho měl vrátit i český útočník Martin Havlát, který byl na marodce osm zápasů. Ten druhý důvod je pro znalejšího českého fanouška jasný: Jaromír Jágr se opět vrátí do Bostonu po svém kratším působením v dresu Bruins, se kterými dokázal postoupit v roce 2013 až do finále Stanley Cupu. Ďáblové se budou muset obejít bez centra Adama Henriqua, k dispozici nebudou ani obránce Jon Merrill útočník Ryane Clowe. To domácí Boston má zraněné větší množství hráčů, mezi nimi i slovenského kapitána týmu Zdena Cháru, ale překvapivě si bez opor hlavně v obraně vede dobře. Otazník visí okolo startu Davida Krejčího, který sice v posledním zápase hrál, ale posléze se opět zranil. Trenér Claude Julien označil jeho zranění za krátkodobé, takže se start českého centra očekává.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CAR CAROLINA (4-6-3) - CGY CALGARY (9-5-2)

Druhý a zároveň poslední utkání sezóny spolu odehrají Flames a Hurricanes. V prvním vzájemném zápase sezóny uspěli na ledě Calgary domácí, kteří 23. října zvítězili díky dvěma gólům Seana Monahana a dvěma asistencím Jiřího Hudlera 5:0. Flames ukončí v zápase s Carolinou svůj pětizápasový trip. Důležitou postavou v sestavě je obránce Mark Giordano, jenž s 18 body vévodí všem zadákům v NHL. Naskočit do hry by měl být připraven Devin Setoguchi (horní část těla). V brance hostí nastoupí Jonas Hiller. Hurikáni naposledy podlehli po třech vítězných utkání Capitals 3:4 v prodloužení. Útočníku Jeffu Skinnerovi zbývá jediná branka k dosažení 100 gólů v kariéře. V poslední době se daří Eliasu Lindholmovi, který vede ligu s třemi vítěznými góly. Za pět předchozích zápasů nasbíral sedm bodů (5+2).

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.