Odplata? Flyers vyzvou v repríze play off Rangers

19. 11. 2014, 17:00 » Preview - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dvě utkání budou na programu zítřejší noci. Obě začínají ve stejný čas (2:00) a obě budou atraktivní. V prvním se totiž potkají poslední osmifinalisté minulého play off, Flyers a Rangers. A v tom druhém je důvod jasný. Souboj spolu budou svádět dva kanadské týmy: Vancouver a Edmonton.

NYR NY RANGERS (7-7-4) - PHI PHILADELPHIA (7-7-2)

Repríza loňského prvního kola play off nás čeká v New Yorku, kam přijedou z nedaleké Philadephie Flyers, aby se střetli s Rangers. Ve vzpomínaných bojích o Stanley Cup byli nakonec úspěšnější Jezdci, kteří vyhráli rozhodující sedmé utkání a postoupili dál. Flyers se v utkání budou muset obejít bez kapitána Clauda Girouxe, který absentuje se zraněním v dolní části těla. Do prvního útoku se tak posunul R.J. Umberger. Umberger by měl být na levém křídle, zatímco na centr se posune Brayden Schenn, jenž bude vedle sebe mít na pravém křídle produktivního Jakuba Voráčka, který si drží deseti zápasovou bodovou sérii. Chybět by hostům měli taktéž obránci Andrew MacDonald a Luke Schenn, trenér Craig Berube se vyjádřil, že nejspíše hrát nebudou, ale možné je všechno. Na dlouhodobé marodce stále zůstává Michael Raffl, který už začal s bruslením, ale do uzdravení mu chybí něco okolo tří týdnů. Rangers odehrají doma druhý zápas v řadě, když naposledy podlehli Tampě Bay 1:5, dvakrát se totiž prosadil jejich bývalý kapitán Ryan Callahan. V brance domácích by měl nastoupit již potvrzený Cam Talbot, Ray Emery se očekává za Philadelphii.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

EDM EDMONTON (6-10-2) - VAN VANCOUVER (12-6-0)

Už čtvrtý zápas v sezóně spolu odehrají Edmonton a Vancouver. V předchozích třech případech vždy zvítězili Canucks, naposledy vyhráli v Edmontonu 2:0. Oba týmy mají společné fakt, že naposledy podlehli Arizoně Coyotes. Vancouver podlehl v pátek Kojotům 0:5, Oilers o dva dny později poměrem 1:2. V tomto zápase se trefil Taylor Hall, který se do sestavy vrátil po sedmi zápasech. I Vancouver mohl konečně po dvou zápasech využít služeb Radima Vrbaty, jenž se postavil svému bývalému týmu poprvé po sedmi letech. Na závěr přidáme pár statistických zajímavostí. Canucks jsou jedním ze čtyř týmů v této sezóně, které ještě neprohrály v prodloužení nebo na nájezdy. A bratři Sedinové nasbírali ve 159 zápasech proti Edmontonu neuvěřitelných 150 bodů.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.