Nestrašila si z listiny volných hráčů stáhla Carolina

20. 11. 2014, 20:30 » Češi v NHL - Autor: Matyáš Krahulík

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Detroit dnes bez náhrady přišel o mladého českého útočníka Andreje Nestrašila. Ten se přes listinu volných hráčů stěhuje do Caroliny. Red Wings chtěli poslat odchovance pražské Slavie zpět na farmu do Grand Rapids v AHL, ale problém byl v tom, že Andrej má v NHL smlouvu už více jak 3 roky, takže ho Rudá Křídla musela nejprve nabídnout ostatním týmům NHL. Český nováček se navíc ve své první sezóně v nejlepší lize světa prezentoval velmi dobře, a tak bylo pravděpodobné, že po něm někdo sáhne.

Jeho novým týmem se nakonec stala trápící se Carolina, ale zájem prý o něj mělo ještě několik dalších týmů. Hurricanes z nich ale byli nejhůře postavení v tabulce, takže podle pravidel NHL měli přednost. Nestrašil letos na přípravném kempu všechny překvapil, když hrál tak dobře, že si vybojoval místo v prvním týmu Detroitu. Andrej v této sezóně za Red Wings naskočil do 13ti zápasů NHL a na první gól stále čeká. Má zatím jen dvě asistence. Prezentoval se však velmi dobrou hrou a jednoznačně ukázal, že na NHL má. Několikrát ho pochválil i uznávaný kouč Mike Babcock.

Andrej Nestrasil
ANDREJ NESTRAŠIL CAR
Centr
Základní část 2014/15
GP: 13 | G: 0 | A: 2 | Body: 2
Střely: 16 | +/-: -3
Jiného názoru byl generální manažer Red Wings Ken Holland, který prohlásil, že jeho umístění na tzv. “waiver list” je risk, ale zároveň dodal, že Andrej ještě potřebuje nějaký čas v AHL, aby byl plně připravený hájit barvy Red Wings. To už je ale od nynějška minulostí. Andy je členem kádru Hurricanes, kde bude určitě lehčí se v NHL udržet. Pokud se do NHL prosadí, může Detroit tohoto tahu hodně litovat. Přece jen jsou v jeho kádru daleko vhodnější kandidáti na odchod. Andrej bude mít v novém působišti pouze jednoho českého spoluhráče. Je jím útočník Jiří Tlustý.