Parenteau se postaví proti Coloradu. Ukáže Royovi, že se mýlil?

01. 12. 2014, 23:00 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Útočník Montrealu P.A. Parenteau prožil v Coloradu jednu ze svých nejpovedenějších sezón v kariéře a není tak divu, že je o něj velký zájem, když má poprvé od letošní letní výměny nastoupit proti na ledě Avalanche.

„Jsem nadšený, že se vrátím. Prožil jsem si tady skvělé časy, měl jsem hodně dobrých přátel. Dneska to bude zvláštní večer. V této sezóně hrajeme dobrý hokej a těším se na tuto výzvu,“ řekl pro server nhl.com jednatřicetiletý útočník.

Rodák z Hullu z Quebecu přišel do Colorada v roce 2012 po dvou úspěšných sezónách na Long Islandu a podepsal s Lavinami čtyřletou smlouvu na 16 miliónů dolarů. Jeho první sezóna v Denveru se mu povedla na výtečnou, když byl blízko průměru bodu na zápasy (43 bodů ve 48 zápasech). Byl nejlepším střelcem týmu (18 branek) a v celé NHL se umístil na 25. místě. Jenže Avs se na rozdíl od něj moc nedařilo a tak se klub rozhodl přivést Patricka Roye na post hlavního kouče.

PA Parenteau
PA PARENTEAU MTL
Pravé křídlo
Základní část 2014/15
GP: 25 | G: 6 | A: 5 | Body: 11
Střely: 52 | +/-: -2
Ten mu ale příliš nesedl. Návrat a přesvědčování trenérů mu navíc ztížilo zranění. V pár zápasech se musel dokonce posadit na tribunu. Ale stále si připisoval celkem slušná čísla (33 bodů v 55 zápasech), i když s předchozím ročníkem se to rovnat nemohlo. Jeho jméno se také několikrát objevilo v novinách. Ne však kvůli jeho hokejovému umění, ale ve spekulacích o výměně. Ty se nakonec potvrdily, když byl vyměněn do Canadiens za Dannyho Briera.

A Montreal mu sedl. Styl, trenéři, prostě všechno. I když produktivita není taková jako ve zkrácené sezóně 2012/2013, má si šanci zahrát alespoň v silných formacích, nikoliv jako v Coloradu. Proti Avalanche by měl pravděpodobně nastoupit po boku s Davida Desharnaise a Maxe Paciorettyho, kteří hrají ve druhém útoku. Ukáže Patricku Royovi, že se mýlil, když nevyužíval jeho služeb?