Jágr poprvé v sezóně nenastoupí, otřes mozku ale nemá

04. 12. 2014, 20:10 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jaromir Jagr nenastoupí do dnešního utkání s Torontem, Devils se tak budou muset poprvé v sezóně obejít bez hvězdného Čecha v sestavě. Jak prý ale prozradil generální manažer klubu Lou Lamoriello, o otřes mozku se nejedná.

„Jágr už byl nemocný před utkáním s Pittsburghem. Nemá otřes mozku. On prostě nemůže jít. Je zcela dehydratovaný,“ řekl GM Ďáblů deníku Star-Ledger.

Po zápase s Penguins se tým i fanoušci obávali, že legendární 68 má otřes mozku poté, co inkasoval tvrdý hit od obránce Roberta Bortuzza. Ten čelil disciplinárnímu řízení a dvě utkání si nezahraje, podle NHL byl střet příliš pozdě a násilný.

Jaromir Jagr
JAROMÍR JÁGR NJD
Pravé křídlo
Základní část 2014/15
GP: 25 | G: 4 | A: 11 | Body: 15
Střely: 48 | +/-: -3
Podle deníku Record Lamoriello řekl Oddělení pro hráčskou bezpečnost, které incident vyšetřovalo, že Jágr otřes mozku neutrpěl.

Dvaačtyřicetiletý útočník je nejproduktivnějším hráčem týmu, když si ve 25 utkáních připsal 15 bodů, takže jeho absence by mohla týmu uškodit. Když navíc vezmeme momentální „formu“ týmu, tak by ta ztráta mohla bolet ještě více. V posledních čtyřech utkáních navíc trápí útočníky gólová impotence, dali jenom pět branek.