David Pastrňák zůstává v NHL

18. 01. 2015, 09:30 » Češi v NHL - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Již ve čtvrtek se český nováček ve službách Bostonu Bruins, David Pastrňák, dozvěděl skvělou zprávu. Útočník Pastrňák odehrál svůj devátý zápas sezóny by před tím, než v noci nastoupil ke svému desátému, Boston potvrdil, že si šikovného Čecha nechá v hlavním týmu. Ve vzduchu viselo, že bude odeslán zpět na farmu v Providence (AHL). Ale jeho vstupní kontrakt do NHL je nyní uzavřen a 18-letý útočník se tak bude nadále zlepšovat v hlavním týmu Bruins.

Chiarelli však ihned mírnil útočníkův optimismus, když zmínil, že mohou být zápasy, kdy hrát nebude, ale pro jeho další rozvoj a trénink je důležité, aby zůstal na tomto stupni hokeje.

Dále generální manažer řekl, že se může stát, že Pastrňák bude poslán do Providence na jeden nebo dva zápasy, bude-li to potřeba.

Další milník pro Pastrňáka by nastal, kdyby v této sezóně odehrál 40 zápasů, čímž by se mohl stát o rok dříve volným hráčem.

David Pastrnak
DAVID PASTRNAK BOS
Pravé křídlo
Základní část 2014/15
GP: 9 | G: 4 | A: 1 | Body: 5
Střely: 28 | +/-: 6
"Budeme všechno zvažovat a následně učiníme rozhodnutí, ale když jeho rozvoj nebo jeho hra bude upadat, budeme k tomu muset přihlédnout," pokračoval ve svém vyjádření Chiarelli. "Jsme si však docela jisti tímto krokem a chceme mu pomoct v dalším rozvoji. Nemůžete ignorovat hráče, musíte je neustále sledovat a jsme připraveni sledovat jeho nadálý rozvoj."

Chiarelli řekl, že s Pastrňákem mluvil a dal mu upřímné hodnocení, co od něho očekává a že nemá usnout na vavřínech.

"To neznamená, že jste uzavřený, nic není v životě zaručeno," řekl údajně Chiarelli mladému útočníkovi. "Ale určitě si to zaslouží."

Částečným důvodem, proč se Bruins rozhodli nechat Pastrňáka v NHL je, že v AHL dominoval a exceloval jak ve hře s pukem tak i bez něho.

"Myslím si, že v Providence jasně prokázal, jak je dobrý a to si myslím, že je velký krok k dalšímu posunu," řekl Chiarelli.

Boston si vybral Pastrňáka v prvním kole (celkově z 25. místa) na červnovém NHL vstupním draftu roku 2014. Do nočního zápasu vstupoval s odehranými devíti utkáními, ve kterých zaznamenal čtyři branky, jednu asistenci a v tabulce +/- šest plusových bodů.