Detroit s Coloradem a Atlanta s Los Angeles

12. 10. 2010, 16:00 » Preview - Autor: David Kolář

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
NHL zařadila do svého úterního programu pouze dva zápasy, ale i ty slibují velmi zajímavou podívanou. Mezi Red Wings a Avalanche to vždy pěkně vřelo a soupeři si nedarují ani kousíček ledu. V druhém dnešním utkání se ve Staples Centeru utkají Los Angeles Kings a Atlanta Thrashers.

DETROIT (2-0-0) - COLORADO (1-1-0)

Zápas Detroitu a Colorada se vždy nesl ve velmi bojovném duchu a doprovázelo ho hodně šarvátek a vypjatých momentů. Rudá křídla vstoupila do sezony úspěšně, když vyhrála nad Anahaimem a v Chicagu. Roli favorita budou chtít svěřenci Mika Babcocka potvrdit i dnes. Trenérovi Detroitu měla po sezoně vypršet smlouva, ale vedení se s koučem dohodlo na jejím prodloužení o další čtyři roky.

Do branky domácích by se měl opět postavit Jimmy Howard, který má proti Avalanche průměr 2,01 obdržených gólu na zápas. Chris Osgood poslední tři utkání proti Coloradu nezvládl, a tak je volba asi jasná.

V Joe Louis Aréně má Detroit v posledních zápasech proti Lavinám bilanci 7 výher a jednu prohru, ale v minulé sezoně byla bilance obou soupeřů vyrovnaná 2-2 na zápasy.

Colorado po domácí výhře nad obhájci titulu ze Chicaga, včera prohráli ve Philadelphii, kde ale dvě třetiny drželi vyrovnaný stav. Avalanche budou spoléhat na Paula Stastneho, který vytěžil z posledních šesti zápasů proti Detroitu dvě branky a dvě asistence. Do branky Avalanche se pravděpodobně postaví opět Craig Anderson (průměr 2,88 obdržených gólu proti Red Wings).

Tento zajímavý duel zařadila do svého programu stanice Nova Sport, začátek střetnutí je naplánován na hodinu a půl po půlnoci.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 1


LOS ANGELES (1-1-0) - ATLANTA (1-1-0)

Králové začali sezonu s bilanci jedné výhry (Vancouver) a jedné prohry (Calgary). Oba dosavadní zápasy sehráli v Kanadě a nyní se těší na domácí premiéru proti Atlantě. Kings budou chtít zlepšit především přesilovky, ze kterých vytěžili zatím pouze jeden gól (bilance 1/9). V minulé sezoně se jim přesilová hra dařila, když v této statistice skončili na sedmém místě v celé lize s využitím přes 20%.

Kings mají svému soupeři co oplácet, v jediném střetnutí loňské sezony podlehli v Atlantě vysoko 0:7.

Atlanta se na zápas připravuje bez Ondřeje Pavelce, kterého již pustili z nemocnice, a tak se do branky Thrashers postaví Chris Mason. Atlanta již tři zápasy v řadě proti Los Angeles neprohrála.

Utkání začíná ve 4:30 SEČ.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 0