Bez zubů s vousy, útok s obranou. Takový je Brent Burns

25. 01. 2015, 19:20 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kdyby existovalo nějaké ocenění za nejzajímavějšího muže v NHL, byl by obránce San Jose Sharks Brent Burns jedním z kandidátů. Proč? Stačí se podívat na jeho postavu, obličej a koneckonců i statistiky.

Nezkrotné vousy a chybějící zuby jsou jen začátek. I jeho smysl pro módu se od ostatních hokejistů výrazně liší. Miluje také pizzu, ale kdo ne? O jeho kariéře se netřeba zmiňovat. Jednou vidíte ve statistikách lepší čísla než jindy. Tato „anomálie“ je způsobená měněním pozic z obránce na útočníka.

V této sezóně se však rozhodl devětadvacetiletý Kanaďan hrát v obraně, ale na jeho bodovém příspěvku to vidět rozhodně není. Za 48 zápasů stihl nasbírat 35 bodů (11+24) a pokud by stejným tempem pokračoval i nadále, vytvořil by si kariérní maximum v bodech.

Brent Burns
BRENT BURNS SJS
Obránce
Základní část 2014/15
GP: 48 | G: 11 | A: 24 | Body: 35
Střely: 134 | +/-: -6
„Věděl jsem, že můžu hrát oboje. Nemyslím si, že záleží na tom, abych to nějak potvrzoval. Lidé z organizace, na kterých mi záleží, věří, že to zvládnu,“ vyjádřil se Burns nedávno v rozhovoru pro NHL.com.

Burns byl NHL vybrán do All-Star Game a zúčastnil se tak i pátečního Fantasy Draftu. Tam opět oplýval svým typickým humorem a dělal si legraci i ze svých chybějících zubů a zarostlých vousů.

„Jeho zájmy jsou jiné než ostatních. Je svoji vlastní osobou. Dělá si to svoje a není ovlivněn vnějším světem, který říká, co máte, nebo nemáte dělat. Je plný energie a vášně,“ řekl trenér Sharks Todd McLellan pro deník San Jose Mercury News. „Na ledě má svobodného ducha. Je všude kolem.“

Pizzu si dá i během pozápasového rozhovoru s novináři.