Týmy si Marka Arcobella předávají jako horký brambor!

12. 02. 2015, 18:30 » Perličky - Autor: Matyáš Krahulík

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Nepříliš slavný americký útočník Mark Arcobello hrál až do začátku této sezony za Edmonton Oilers. Pak se ale začaly dít věci a změny působiště jsou najednou pro rodáka z Milfordu takřka „na denním pořádku“. Nejprve se ho zbavili Oilers, když jej použili jako součást trejdu za Dereka Roye. Arcobello se tedy stěhoval do Nashvillu. Ten o něj ale ztratil zájem po pouhých čtyřech odehraných zápasech (stihl se v nich jednou trefit) a umístil ho na waiver list, kterým neprošel bez povšimnutí. Na farmu ho nepustil Pittsburgh, jenž měl velké problémy se zraněnými hráči a potřeboval po nich zacelit mezeru. Dočasným řešením se tedy stal právě příchod Arcobella.

Mark Arcobello
MARK ARCOBELLO ARI
Centr
Základní část 2014/15
GP: 50 | G: 8 | A: 7 | Body: 15
Střely: 70 | +/-: -6
Ten se v Pittsburghu usadil na trochu delší dobu než v Nashvillu a ve čtvrté útočné formaci Penguins si vedl docela obstojně. Pak se ale někteří útočníci uzdravili a jak už to bývá zvykem, pro Marka nebylo v kádru místo. A to znamenalo jediné – znovu se objevil na waiveru, kterým ani tentokrát neprošel bez povšimnutí ostatních týmů NHL. Jako výpomoc bez nutnosti protihodnoty si ho z listiny volných hráčů stáhli Coyotes, u kterých by tedy měl strávit zbytek sezóny. Ani tentokrát to ale není vůbec jisté. I Coyotes po něm totiž sáhli z části proto, že mají zraněné hráče v útoku a je dost možné, že pokud se tito hráči stihnou rychle uzdravit, půjde Arcobello zase o dům dál. Ale ten už na to přece musí být zvyklý.

Adam Hall
ADAM HALL
Pravé křídlo
Kariérní statistiky
GP: 682 | G: 69 | A: 87 | Body: 156
Střely: 978 | +/-: -76
Mark není jediným hráčem, kterého si tímto způsobem týmy předávají. Například v předminulé sezóně fanoušky pobavil generální manažer Tampy Steve Yzerman, který si podobným způsobem „hrál“ s útočníkem Adamem Hallem. Nejprve ho umístil na waiver, odkud si ho stáhla Carolina. Tam ale zkušený křídelník vydržel jen šest zápasů, aby ho Lightning získali zpět výměnou za beka Marca-Andrého Bergerona, kterého se Yzerman potřeboval zbavit, aby si uvolnil místo pod platovým stropem. I to nasvědčovalo tomu, že Hallovo druhé angažmá v Tampě nebude mít dlouhého trvání. A skutečně – Adam Hall se ještě ten den ocitl znovu na waiver listu, odkud tentokrát putoval do Philadelphie. Tam sezónu dohrál a v minulém ročníku patřil mezi stabilní členy základní sestavy Flyers. Ti mu ale neprodloužili smlouvu a jelikož už se v NHL nenašel žádný zájemce o jeho služby, odešel hrát hokej do švýcarské ligy. Tam mu podobné stěhování naštěstí nehrozí.