Soud s Voynovem odložen na konec dubna

07. 03. 2015, 11:20 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Soud a s ním spojená tahanice ohledně domácího násilí obránce Los Angeles Slavy Voynova se oddaluje. Podle právníka Craiga Renetzkyho bude další slyšení 21. dubna.

Ruský zadák měl jít původně k soudu 2. března, ale to bylo rozhodnuto o odložení na 9. března. Ani v tomto datu se však slyšení neuskuteční, vedení Kings si bude muset počkat na konec dubna a pro celou budoucnost organizace s Voynovem to bude velmi důležité datum.

Los Angeles čelí problému s platovým stropem, protože jeho cap hit činí 4.1 miliónů dolarů, a i když v této době se zatím nepočítá, nikdo neví, co by se stalo, kdyby Voynov šel k soudu a byl zbaven obvinění. Nejspíše by se zase počítal a v tom případě by klub byl zhruba 2 milióny pod platovým stropem a musel by někoho vyměnit.

Během vyšetřování Rus samozřejmě nemůže dle nařízení NHL hrát, což defenzivu obhájců Stanley Cupu dost oslabuje. Tým už na to zareagoval ziskem Andreje Sekery z Caroliny Hurricanes (roční plat 2.75 miliónů).

Co kdyby byl Voynov označen za nevinného? Základní část končí 11. dubna, slyšení je o 10 dní později. Že by se potom stihl vrátit na případné druhé kolo? To je podle našeho názoru vysoce nepravděpodobné.

Voynov case has been continued.
The next court date will be April 1st for motions. Jury selection is scheduled for Aprill 21

— Craig Renetzky (@losangeleslegal) 6. Březen 2015