Okposo zpět v sestavě, Islanders míří na derby

10. 03. 2015, 18:30 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Chyběl skoro měsíc a půl kvůli operaci sítnice, nyní by se měl útočník Islanders Kyle Okposo vrátit na dnešní derby proti Rangers konečně do sestavy. Klub to alespoň oznámil na svém twitterovém účtu. Zda-li Okposo opravdu nastoupí, se dozvíme až před zápasem.

Přestože byl odborníky pokládán za velký talent, do ročníku 2013/14 nedokázal pořádně prorazit. Ve zmiňované sezóně dalv 71 zápasech 27 branek a nasbíral celkem 69 bodů. I letos mířil před zraněním vysoko, když za 46 zápasů vstřelil 14 gólů a zaznamenal 44 bodů.

Je třeba poznamenat, že šestadvacetiletý útočník prý hrál se zraněním předtím, než zašel k očnímu a ten už objevil rozsah jeho problému. Během tohoto období, kdy se problémy zabýval, ale ještě mohl hrát, vstřelil v utkání proti Penguins čtyři branky.

Kyle Okposo
KYLE OKPOSO NYI
Pravé křídlo
Základní část 2014/15
GP: 46 | G: 14 | A: 30 | Body: 44
Střely: 154 | +/-: -2
Islanders měli během jeho absence slušnou bilanci 12 výher, 7 proher a tří porážek v prodloužení nebo na nájezdy a zařadili se mezi kandidáty na President Trophy pro nejlepší tým základní části. S Okposem v sestavě by mohli Ostrované mířit ještě na lepší pozici pro play off. Dnes se utkají v derby s Rangers.