Dalších sedm let! Boychuk se dohodl s Islanders na nové smlouvě

12. 03. 2015, 22:00 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Johnny Boychuk si vydělá! Podepsal totiž novou sedmiletou smlouvu s New York Islanders a díky ní si nejlepší obránce co se týče nastřílených branek v týmu vydělá 42 miliónů dolarů. Ročně tak přistane na jeho kontě průměrně 6 miliónů.

Díky tomuto kontraktu se stal Boychuk nejdražším hráčem Ostrovanů a v klubu, který už tuto sezónu míří vysoko, zůstane až do ročníku 2021/22 - podobně jako jeho spoluhráč v defenzivě Nick Leddy, který podepsal před několika týdny stejně dlouhý kontrakt na 38.5 miliónů.

Jednatřicetiletý Kanaďan byl do New Yorku vyměněn těsně před startem základní části z Bostonu, kde hrál předchozích šest let. Tento trejd se ukázal pro Islanders jako velmi cenný a Boychukovi otevřel novou cestu, a to například i k bodovému maximu v kariéře, které si už nyní s výkonem 32 bodů v 59 zápasech stanovil.

Johnny Boychuk
JOHNNY BOYCHUK NYI
Obránce
Základní část 2014/15
GP: 59 | G: 7 | A: 25 | Body: 32
Střely: 158 | +/-: 17
Nová dohoda představuje také významnou finanční zátěž pro Islanders. V předchozí smlouvě totiž Boychuk shrábnul "jen" 3.3 miliónů, plat se mu teď zvýší skoro dvojnásobně. Boychuk ale také prokázal zájem zůstat v klubu, protože kdyby v létě zkusil trh s volnými hráči, dostal by možná vyšší nabídku. Generální manažer Garth Snow však nebyl ochoten tyto trable podstoupit a klíčového obránce si pojistil výměnou za rozumný plat (Boychukovi bude v době vypršení smlouvy 38, což by mohl představovat problém).

Isles nyní mají obranu zajištěnou na několik ročníku dopředu. Boychuk se připojí k jádru, kde jsou třiadvacetiletý Leddy, čtyřiadvacetiletý Travis Hamonic (do roku 2020) a třidvacetiletý Calvin De Haan (do roku 2017). A do let potom se chystají mladé naděje jako Ryan Pulock a Griffin Reinhart. Budoucnost vypadá pro klub z Long Islandu slibně.