Další muž přes palubu. Až 2 týdny bude Rangers chybět St. Louis

17. 03. 2015, 06:00 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Útočník New York Rangers Martin St. Louis bude chybět 10 až 14 dní v sestavě svého týmu kvůli zranění v dolní části těla, které utrpěl ve včerejším utkání proti Floridě Panthers, jež Jezdci na domácím ledě vyhráli 2:1. Včera večer to oznámil klub.

Devětatřicetiletý St. Louis opustil utkání na konci třetí třetiny po kolizi s obráncem Panthers Dmitryem Kulikovem. Bývalý útočník Tampy Bay zkoušel během různých přestávek bruslit na ledě, ale nakonec byl nucen odejít do šatny.

St. Louis, jeden z asistentů kapitána Rangers, dal v letošních 68 zápasech 20 branek a nasbíral celkem 47 asistencí, společně s tím má také účast na ledě +8. Do Rangers byl vyměněn před loňskou uzávěrkou přestupů z Tampy Bay Lightning výměnou za bývalého kapitána New Yorku Ryana Callahana a vedl svůj tým s osmi trefami až do finále Stanley Cupu.

Nyní se připojí na marodku s dalšími dvěma klíčovými veterány: Henrikem Lundqvistem, který se stále vypořádává s cévním zraněním a obráncem Kevinem Kleinem, jenž je mimo hru na 3 až 4 týdny. Vrátit by se tak devětatřicetiletý Kanaďan mohl zhruba 30. dubna, tzn. že bude chybět zhruba sedm utkání, a to včetně reprízy loňské finále proti Los Angeles hrané 24. března.