Čtyři zápasy z pěti šly do prodloužení

11. 02. 2011, 11:30 » Review - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnes bylo na programu kanadsko-americké NHL jen pět zápasů. Všech pět zápasů bylo velmi vyrovnaných. Ve čtyřech z nich muselo rozhodnout až prodloužení, nebo samostatné nájezdy. Jen utkání mezi Philadelphií a Carolinou skončilo v základní hrací době.

TORONTO - NEW JERSEY 1:2p (0:0, 1:0, 0:1, 0:1)

Utkání velmi chudé na góly. V základní hrací době totiž padly jen dva. Ďáblové se museli obejít bez jejich brankářské jedničky Martina Brodeura, kterého dnes večer skvěle zastoupil veterán Johan Hedberg. Utkání otevřel v čase 25:18 Nikolai Kulemin, byl to jeho 21 gól v sezoně, ale to bylo ze strany Leafs vše. Ve třetí třetině vyrovnal po Eliášově nahrávce Dainius Zubrus a skóre dostalo podobu 1:1. Zápas tedy skončil po 60 minutách nerozhodně a šlo se do prodloužení, které rozhodl v čase 64:34 ruský bohatýr Ilya Kovalchuk a druhý premiérový bod putuje tedy na stranu New Jersey.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


PHILADELPHIA - CAROLINA 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Další zápas brankářů, i tak by se dal nazvat zápas mezi Letci z Philadelphie a Hurikány z Caroliny. V první a ve druhé třetině se divácí v hale Wells Fargo Center branky nedočkali. Vše podstatné se odehrálo až ve třetím dějství. Hned po 18ti vteřinách třetí třetiny se v přesilové hře prosadil Jeff Carter. Další zásah přisel také v přesilovce a znovu se trefil domácí tým. Danny Briere prostřelil krásnou střelou zápěstím Cama Warda a Phila se dostala do vedení 2:0. Hurikání si připsali jen čestný zásah o to z hole Tuoma Ruuta. Utkání tedy skončilo výhrou Flyers 2:1.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


PITTSBURGH - LOS ANGELES 2:1p (1:1, 0:0, 0:0, 1:0)

Poslední utkání dnešní noci, neskončilo jinak než v prodloužení a skvělým výkonem obou golmanů. Tučňáci hrají dlouhodobě bez svých dvou nejlepších hráčů Crosbyho a Malkina a na jejich hře je to pochopitelně znát. Vše podstatné se stalo v první třetině. Skóre zápasu otevřel domácí Brett Sterling, pro kterého to byl prémierový zásah v letošní sezoně. Za Kings vyrovnal v čase 17:17 Jarret Stoll (1:1). Ve druhé ani třetí třetině branka nepadla a tak se zápas musel opět rozhodovat v prodloužení. V něm se trefil 19 sekund před koncem Jordan Staal, Pens si tedy připsali bod navíc a vyhráli 2:1.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


MONTREAL - NY ISLANDERS 3:4s (1:1, 2:1, 0:1, 0:1)

Jediné utkání dnešní noci, které bylo bohaté na góly. První branku obstaral montreálský Max Pacioretty a poslal Canadines do vedení. Ještě v první třetině však stihl vyrovnat John Tavares. Ve druhé třetině se jako první trefil Benoit Pouliot (2:1), ale v čase 37:10 vyrovnal Michael Grabner. Nerozhodný stav však netrval dlouho, po 58 vteřinách strhl vedení na stranu Canadiens český forward Tomáš Plekanec. Jenže domácí tým si vedení neudržel opět moc dlouho. V čase 44:08 se po druhé v zápase trefil Michael Grabner, pro kterého to byl 19. přesný zápas sezony. Utkání skončilo po 60ti minutách tedy 3:3. V prodloužení se nic zásadního nestalo a tak na řadu přišly samostatné nájezdy, ve kterých rozhodl Kyle Okposo a tak se mohli Ostrovani tešit z výhry 3:4.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


FLORIDA - BUFFALO 2:3p (0:0, 1:1, 1:1, 0:1)

Další z vyrovnaných utkáních, kde se rozhodovalo až v prodloužení. O první branku zápasu se postaral mladý obránce Šavlí Mike Weber, který překonal Vokouna v brance Panthers pěknou střelou příklepem (0:1). O vyrovnání se postaral Steve Bernier, který v čase 38:38 zužitkoval přesilovou hru. Ve třetí třetině se opět dostali do vedení hosté. To když se v čase 48:59 trefil rakouský sniper Thomas Vanek (22), Vedení Sabres netrvalo však dlouho, protože za necelé dvě minuty vyrovnal Marty Reasoner (2:2). Ve zbytku třetí třetiny se už nic podstatného nestalo a tak utkání dospělo do prodlužení. Ve kterém rozhodl střelou golfákem v čase 64:55 nováček Tyler Myers 2:3.

Statistické review zápasu najdete ZDE.

Autor: Stanislav Tauš