MS 2015: Kouč Sharks McLellan povede na MS Kanadu

15. 04. 2015, 07:00 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Přestože mu v San Jose Sharks visí budoucnost doslova na vlásku a je možné, že příští rok už Žraloky včetně Tomáše Hertla řídit nebude, ví Todd McLellan, že na dalších pár týdnů má o práci postaráno. Vedením kanadské hokejové reprezentace byl totiž pověřen funkcí hlavního trenéra výběru javorových listů na letošním světovém šampionátu hraném v České republice.

Turnaje konaném od 1. do 17. května se zúčastní také McLellanovi asistenti, bývalý trenér Devils a Panthers Peter DeBoer, nynější kouč na střídačce Caroliny Bill Peters a Jay Woodcroft, který je jeho asistentem i v Sharks.

„Tohle je trenérský štáb s bohatými zkušenostmi v NHL a také se znalostmi i z mezinárodních zápasů,“ uvedl v oficiálním vyjádření kanadské reprezentace generální manažer (také Dallasu) Jim Nill. „Jako management jsme rádi, že můžeme pracovat s tímto štábem a těšíme se na budování soupisky a reprezentování Kanady příští měsíc v České republice.“

To, že McLellan půjde na MS, je raritou, protože od sezóny 2005/06 se vždy (buď s Detroitem, nebo San Jose) probojoval do bojů o Stanley Cup, ale letos se mu to se Žraloky nepovedlo, což je jeden z hlavních důvodů, proč je otázka jeho setrvání na západě USA tak probíraná.